Vb 2014: Mourinho most kiállt Casillas mellett, védjen ő!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.18. 08:44
Korábbi edzője, José Mourinho megvédte a spanyol labdarúgó-válogatott kapusát, Iker Casillast. A portugál véleménye szerint nem szabad variálni kapusposzton. Érdekes, hogy ő mondja…

Mourinho volt az első olyan vezetőedző a Real Madridnál, aki úgy döntött (Casillas sérülésből való visszatérése után), hogy nem őt teszi meg első számú kapusnak, hanem a helyére szerződtetett Diego Lópezt. Igaz, sokan csak a portugál újabb érdekes húzásának tartották ezt a döntést, az ugyanakkor elgondolkodtató, hogy a királyiak új vezetőedzője, Carlo Ancelotti is felváltva védette a két kapust (Lópezt a bajnokságban, Casillast jobbára a hazai és a nemzetközi kupameccseken).

Most mindezek ellenére Mourinho megvédte Casillast – aki a hollandok elleni, 5–1-es vereséggel végződő mérkőzésen nem egy kapott gólban benne volt –, mondván, a kapusé bizalmi pozíció, ott nem szabad fölöslegesen variálni.

„Nem hagynám a padon Ikert Chile ellen – mondta Mourinho. – A kapusposzt különleges, én nem szeretek lecserélni egy játékost egy rossz mérkőzése után. Csak abban az esetben, ha a kapus nem egészséges, vagy ha egyértelművé akarod tenni, hogy nagyon formán kívül van. Ilyen esetben lehet, hogy úgy érzed: váltanod kell.”

„Ikernek kiváló mutatói vannak válogatott mezben. Ő az első számú kapus, élveznie kell edzője bizalmát. Most volt egy rossz mérkőzése, de ettől még nem kell leváltani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik