A PSG-t 55 millió euró fizetésére kötelezték Mbappé elmaradt bére miatt

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.09.12. 18:00
Kylain Mbappénak 55 millió eurót fizet a Paris Saint-Germain (Fotó: Getty Images)
A francia L’Équipe értesülései szerint a francia Profi Labdarúgóliga (LPF) jogi bizottsága csütörtökön arra kötelezte a címvédő Paris Saint-Germaint, hogy fizessen 55 millió eurót Kylian Mbappénak.

A nyáron a PSG-től szerződése lejártával a Real Madridhoz szerződő világbajnok támadóról még augusztus végén írta meg a Le Monde, hogy felvette a kapcsolatot a Profi Labdarúgóligával és az Európai Labdarúgó-szövetséggel (UEFA), mert követelte korábbi munkaadójától, a PSG-től az aláírási bónuszának fennmaradó részét – körülbelül 36 millió eurót –, valamint az utolsó három havi fizetését.

Mint ismert, Kylian Mbappé még 2022 májusában hosszabbította meg szerződését a párizsiakkal 2+1 évre, és később kiderült, hogy ebben szerepelt egy olyan záradék, miszerint ha a támadó egy megjelölt időpontig a klub játékosa marad, akkor 60 millió eurós (egyes oldalak szerint 80 millió eurós) bónuszt kap, amit több részletben kell folyósítania a klubnak.

Noha Mbappéval kapcsolatban már 2023 tavaszán felmerült, hogy azon a nyáron a Real Madridhoz szerződik, végül maradt Párizsban, de már akkor nyílt titok volt, hogy a 2023–2024-es lesz az utolsó idénye a francia rekordbajnoknál, s szerződése lejártával távozik, közben ő is többször utalt rá, hogy nem él a szerződésében szereplő plusz egy éves hosszabbítási opcióval.

Most a L’Équipe arról számolt be, hogy a Profi Labdarúgóliga arra kötelezte a Paris Saint-Germaint, hogy fizesse ki a Kylian Mbappé által követelt 55 millió eurót, ugyanis a támadó nem kapta meg 2024. áprilisi, májusi és júniusi fizetését, illetve az aláírási bónuszból fennmaradó, kb. 36 millió eurót. A francia lap azt írja, a PSG vezetősége úgy vélte, szóbeli megállapodást kötött Mbappéval arra az esetre, ha átigazolási díj nélkül távozna a klubtól, de erre Mbappé azzal vágott vissza, hogy a megállapodás feltételeit a klub nem tartotta tiszteletben, mert az előző idény végén drasztikusan csökkent a játékideje.

A L’Équipe úgy tudja, hogy miután szerdán meghallgatták mindkét fél ügyvédjét, a LPF jogi bizottsága úgy ítélte meg, hogy az iratokban szereplő elemek közül semmi sem bizonyítja „az ajánlatból eredő megállapodás létrejöttét”, kifejtve, hogy az elavulttá vált, vagy azt, hogy a „Paris Saint-Germainnek joga lenne ki nem fizetni a szerződésben szereplő fizetési kötelezettségeit”.

Ennek eredményeként az LFP jogi bizottsága arra kötelezte a PSG-t, hogy nyolc napon belül fizesse ki a korábbi játékosának járó 55 millió eurót, azaz Mbappé utolsó három havi párizsi fizetését és a bónuszokat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik