Az otthon veretlen UTE az Alba Volánt fogadja

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2004.11.06. 22:54
Címkék
Miként az elmúlt években rendre, várhatóan az idén is az Alba Volán-FeVita és a DAC-Invitel együttese vívja majd a Magyar Kupa döntőjét, ám most valami mégis más, mint eddig: a fináléig vezető út ezúttal egy fokkal nehezebbnek ígérkezik.
A vasárnap esti elődöntők egyike, az UTE-Alba Volán összecsapás, az utóbbi hetek eredményei alapján - annak ellenére, hogy természetesen a vendégek az esélyesek - igazi csemegének ígérkezik. Az immár lassan egy éve saját fedett csarnokban játszó lila-fehéreknél megmozdult valami, a pályán nyújtott teljesítményükön meglátszik, hogy az időjárástől függetlenül rendszeresen jégen készülhetnek az új és újabb feladatokra.

Fehérvári gólöröm. A lila-fehérek minél kevesebb hasonlót szeretnének látni a Magyar Kupa elôdöntôjében (Fotó: Danis Barna)
Fehérvári gólöröm. A lila-fehérek minél kevesebb hasonlót szeretnének látni a Magyar Kupa elôdöntôjében (Fotó: Danis Barna)
Fehérvári gólöröm. A lila-fehérek minél kevesebb hasonlót szeretnének látni a Magyar Kupa elôdöntôjében (Fotó: Danis Barna)
Ennek köszönhetően amolyan oroszlánbarlang kezd kialakulni a Megyeri úton: a szeptember óta tartó idényben az Ancsin János, Eduard Giblak edzőpáros irányította újpestiek odahaza még nem szenvedtek vereséget, pedig vendégeskedett már náluk a Ferencváros (3-0) és a DAD (3-2) is. Nem lesz tehát könnyű feladata a bajnoki címvédő székesfehérvári együttesnek, már csak azért sem, mert a hazaiak minden különösebb teher nélkül, az esélytelenek nyugalmával hokizhatnak, miközben az albások azzal a nem titkolt céllal vágtak neki az idénynek, hogy három év után végre ismét elhódítsák a Magyar Kupát.
Mindezek ismeretében nem túlzás az állítani, izgalmas, jó meccsre van kilátás, különösen, hogy a fehérváriak az ismert okok miatt továbbra sem számíthatnak Ocskay játékára, s a gólerős Kövér sem lehet ott a Megyeri úton 18.30-kor kezdődő összecsapáson. Az ezzel egy időben kezdődő Miskolci JJSE-DAC-Invitel öszszecsapás talán simábbnak ígérkezik, de az már bebizonyosodott néhányszor, hogy a honi sztárcsapatok számára nem könnyű a borsodi megyeszékhely nyitott pályáján a maximumot nyújtani. S azt se feledjük: amellett, hogy a két kupaelődöntő győztese megmérkőzhet a november 26-i fináléban, a válogatott szempontjából is fontos összecsapásokról van szó, ugyanis Pat Cortina szövetségi kapitány jelöltjei a csütörtökön kezdődő norvégiai olimpiai selejtező előtt most utoljára lépnek tétmérkőzésen jégre, így a kanadai szakembernek ezen teljesítmények alapján kell kijelölnie a végleges keretét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik