Cseh védőt igazolt a Volán

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2004.11.30. 22:30
Címkék
Szorította a határidő a fehérváriakat (az Interligában december 1-jéig lehet még pótlólag játékost benevezni), és mivel többször elhangzott a részükről, hogy a védelmet mindenképpen szeretnék megerősíteni, várható volt, hogy az utolsó pillanatokban, egy új játékos igazolása érdekében minden követ megmozgatnak.
"Rutinos, cseh extraligás játékossal állapodtunk meg - újságolta idősebb Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. - Michal Madl amellett, hogy a dán, az osztrák és a japán bajnokságban is szerepelt, öt évet lehúzott a Kladnóban és kettőt Karlovy Varyban. Nem fiatal védőről van szó, hiszen 1966-os születésű, de a múltja és a rutinja mindenképpen mellette szól, no és a testi adottságai is - 190 centi magas és 100 kilós - tekintélyt parancsolóak. Bízunk benne, hogy erősítést jelent majd csapatunknak. Egy hónapig kipróbáljuk egymást és december végén döntünk majd a folytatásról."
A szakosztály-igazgató elárulta, hogy még továbbra sem mondtak le az NHL-ből érkező erősítésről. Mint ismeretes, az Alba Volán-FeVita lesz a házigazdája a Kontinentális Kupa január elejei döntőjének, s mivel a bombaerősnek ígérkező mezőnyben - az orosz Dinamo Moszkva, a szlovák HKM Zvolen és az olasz Milano Vipers vendégeskedik majd Székesfehérvárott - semmiképpen sem szeretnének "leégni", ezért könnyen elképzelhető, hogy lesz még új játékos a Volánnál.

Michal Madl (fehérben) néhány nap múlva Alba-mezt ölt magára
Michal Madl (fehérben) néhány nap múlva Alba-mezt ölt magára
Michal Madl (fehérben) néhány nap múlva Alba-mezt ölt magára
"December huszonharmadikáig van időnk arra, hogy a Kontinentális Kupára tovább erősítsük az együttest - tette hozzá a szakosztály-igazgató. - A híreink szerint a tengerentúlon zajló bértárgyalások következő jelentősebb fordulójára december tizedike körül kerül sor, s ezt most bizakodva várják az NHL-es játékosok, ezért ezekben a napokban nehéz kirobbantani onnan őket. De amennyiben december közepén sem lesz megállapodás odaát, a még szabad hokisok valószínűleg Európa felé veszik az irányt, s talán akkor már nálunk is kiköt valamelyikük."
Információink szerint a cseh védő valószínűleg a jövő keddi, Olimpija Ljubljana elleni Interliga-meccsen mutatkozik be a székesfehérvári közönségnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik