Palkovics kényszerpihenője

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2004.12.02. 20:53
Címkék
Több szempontból sem volt igazán sikeres az Alba Volán-FeVita számára az Acroni Jesenice elleni keddi Interliga-összecsapás: amellett, hogy a listavezető szlovén együttes 1-0-s győzelemmel zárta az összecsapást, a fehérváriak válogatott szélsőjének, Palkovics Krisztiánnak a válla kificamodott, és emiatt az elkövetkezendő néhány hétben nem játszhat.
- Egy szerelés után ráestem a karomra, s már akkor éreztem egy kis fájdalmat, aztán a meccs vége felé szinte megismétlődött az eset, amely után az orvosunk diagnózisa egyértelmű volt - idézte fel a történteket a fehérváriak 24-ese. - Most három hétig nem is mozgathatom a vállamat, a karom a testemhez van rögzítve, így természetesen edzeni sem tudok. Legalábbis azokat a gyakorlatokat semmiképpen nem csinálhatom, amihez kéz kell, de lábra azért továbbra is erősítek.
- Ha három hét múlva kezdheti meg az edzéseket, akkor éppen hogy visszatérhet a Kontinentális Kupa január elejei döntőjére…
- Igen, nagyon remélem, hogy akkorra már csak rossz emlék lesz ez a sérülés. Szerencsére most már Ocskay Gábor is megkezdhette az edzéseket, valószínűleg a Kontinentális Kupa fináléjában már ő is pályára léphet, s az orvosok szerint én is ott lehetek majd. Kell is, mert nagyon erős lesz a mezőny, a lehető legerősebb öszszeállításban szeretnénk kiállni.

Palkovics Krisztián reméli, ezzel a sérüléssel erre az idényre le is tudta a „kötelezô penzumot” (Fotó: Danis Barna)
Palkovics Krisztián reméli, ezzel a sérüléssel erre az idényre le is tudta a „kötelezô penzumot” (Fotó: Danis Barna)
Palkovics Krisztián reméli, ezzel a sérüléssel erre az idényre le is tudta a „kötelezô penzumot” (Fotó: Danis Barna)
- Az elmúlt hónapok sok sérülése mennyiben befolyásolta az eredményességet?
- Nehéz hónapok vannak mögöttünk, de ha már mindenképpen kell ilyennek lenni, akkor inkább most legyen, mint mondjuk, két hónap múlva, amikor a bajnoki döntőre készülünk majd, azt követően pedig a világbajnokságra. Én nem tartozom a sérülékeny játékosok közé, s ha ebből a szempontból ezzel a ficammal le is tudtam ezt az idényt, elégedett lehetek, hiszen akkor ezután már csak a játékra kell koncentrálnom.
Az állás
1. Alba Volán861– 724
2. DAC71284–2022
3. UTE51238–1917
4. Ferencváros2422–236
5. Győr77–650
6. Miskolc76–840
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik