Újvárosban kell megoldani

A. Z.A. Z.
Vágólapra másolva!
2005.01.10. 20:47
Címkék
Öt perc rövidzárlat a Jesenice elleni meccs végén, oda a pihenő. A Dunaújváros az elszalasztott győzelem miatt a harmadik helyen végzett az Interliga alapszakaszában, így - a második pozícióban záró, így automatikus elődöntős részt vevő Albával ellentétben - kénytelen jégre lépni a negyeddöntőben, méghozzá a Medvescak ellen.
Kifejezetten szomorúak emiatt a piros-fehérek. "Ôrülten hajtottunk, a hibák azonban ezúttal sem maradtak el, így elszalasztottuk a szünnapokat. Rendkívül csalódottak vagyunk emiatt, noha összeségében nem panaszkodhatunk, a sorozat ugyanis nehezen indult számunkra, az utolsó helyről sikerült felkapaszkodnunk a dobogóra. Mindazonáltal a végét elszúrtuk" - magyarázta őszintén Szélig Viktor, a DAC kapitánya.
A bajnoki ezüstérmes két nyert meccsig tartó párharcot vív a horvátokkal az elődöntőért, a Volán elleni csatákért. Jobb helyezése lévén odahaza kiharcolhatja a továbblépést, az esetleges harmadik összecsapást viszont Zágrábban rendezik. Erről speciel hallani sem akarnak az újvárosiak. "Mindenképpen itthon kell megoldanunk a feladatot, idegenben sok-sok kellemetlen perc várna ránk. Az alapszakasz meccsein sem volt könnyű a horvátok ellen, győzelmeink alkalmával is megizzadtunk ellenük, arról nem is beszélve, hogy kint egyszer kikaptunk tőlük - folytatta a válogatott védője, aki az Alba Volán hét végi teljesítményére is kitért. - Csapatom nevében gratulálok a fehérváriaknak, nagyon nagy, a magyar hokit népszerűsítő eredményt értek el. Mi tagadás, a torna előtt nem irigyeltem őket, ám most, utólag azt mondhatom, jó lett volna köztük lenni… Na, de a februári, budapesti szupertornán, Kanada, Szlovákia és Németország ellen velük együtt majd mi is a saját bőrünkön érezhetjük, mit jelent ekkora klasszisokkal szemben állni."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik