Nem tudott gólt ütni a Volán

SEBASTIAN TAMÁSSEBASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2005.01.30. 23:27
Címkék
Pat Cortina kissé bosszús volt vasárnap délelőtt a festői szépségű Bledi-tó partján, a Volán szálláshelyén.
Egyrészt mert a csapat nem edzhetett a jesenicei Podmezakla-csarnokban, ott ugyanis egy nemzetközi kupadöntő napján gyerektornát rendeztek, másrészt, mert csapata egészen közel állt az első mérkőzésen a bravúrhoz, mégis 4-2-es vereség lett a vége. "Közel álltunk hozzá, hogy meglepjük a szlovénokat - mondta a kanadai mester -, de ez még mindig nem elég. Azt kértem a fiúktól, hogy a második meccsen mutassák meg, milyen is a Volán igazi arca."
Az Interliga-döntő első mecscsén ebben az évadban ötödször játszott egymással a két csapat, s negyedszer kapott négy gólt Budai (4-1, 4-1, 4-0 és 4-0 volt az eddigi négy eredmény), úgyhogy az esélyes megszorongatásához úgy tűnik, négy gólnál kevesebbet kellene kapnia. Persze ez nem csak Budain múlik…
A magyar válogatott kapus egyébként a döntő második meccsén sem panaszkodhatott arra, hogy elgémberedik ketrecében a kevés mozgástól. Az első harmadban ötször védekezhetett ugyanis a Volán emberhátrányban, egyszer egy kettős hátrányt is ki kellett bekkelni, míg a szlovén játékvezetői trió mindössze egyszer ítélt kiállítást a hazaiaknak, akkor, amikor a Volán is négy mezőnyjátékossal játszott, tehát gyakorlatilag nem volt fehérvári előny az első játékrészben. Erre mondják azt, hogy lejtett a hazai jég… De a Volán nem kért semleges bírót a fináléra.

Ennek ellenére sikerült 0-0-val kihúzni az első húsz percet, sőt még támadásokra is futotta a fehérváriak erejéből.
A második játékrészben még határozottabban játszottak Ocskayék, rengeteg helyzetet kidolgoztak, alkalmanként igazi tűzijátékot rendeztek Kristan kapuja előtt, ám az Interliga legjobb kapusa lehúzta a rolót. Kétharmadnyi játék után százszázalékos maradt - a mezőnyfölényben játszó Volán ugyanis képtelen volt gólt ütni, Palkovics próbálkozása is a kapuvason csörrent.
Akadt dolga bőséggel a túloldalon Budainak is, ám neki csak a 38. percig sikerült megúsznia gól nélkül. Már majdnem lejárt Sille kétperces büntetése, amikor Golicic passzából Vukcevic lökete akadt be a hálóba.

Budai Krisztián csak ideig-óráig tudott megálljt parancsolni a jesenicei lövéseknek (Fotó: Danis Barna)
Budai Krisztián csak ideig-óráig tudott megálljt parancsolni a jesenicei lövéseknek (Fotó: Danis Barna)
Budai Krisztián csak ideig-óráig tudott megálljt parancsolni a jesenicei lövéseknek (Fotó: Danis Barna)
Az utolsó játékrészben újabb kettős emberhátrány alatt nyögött a Volán, hősiesen kivédekezte, ám az azonnali újabb hátrány során már bekadt Golicic távolról megeresztett bombája - 2-0. Húsz másoperccel a vége előtt Cortina időt kért, lehozta Budait, ám a kétségbeesett húzás nem jött be, Tislar korongja becsúszott az üres magyar kapuba.
Négynél kevesebb gólt kapott a Volán, mégsem lett szoros. Hiába játszott jól a Volán, szerzett gól nélkül nehéz meccset nyerni… ---- G ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik