Erste Liga: Fodor nem tesz feljelentést az őt megütő néző ellen

Vágólapra másolva!
2022.03.21. 19:45
null
Pillanatkép a vasárnapi mérkőzésről (Fotó: Szász Adorján / Gyergyói HK)
Amint arról beszámoltunk, vasárnap a jégkorong Erste Liga rájátszása elődöntőjének harmadik mérkőzésén a Ferencváros 7–0-ra legyőzte a betegségektől sújtott Gyergyói HK-t Gyergyószentmiklóson, ám a találkozót követően egy néző megütötte a zöld-fehérek edzőjét, Fodor Szabolcsot. A két klub a történtek másnapján közös közleményben jelezte: elhatárolódik „az alávaló bántalmazástól”.

 

A két klub közös közleményét az alábbiakban közöljük.

„A Gyergyói Hoki Klub és az FTC-Telekom vasárnap esti mérkőzését követően egy, a hazai csapatnak szurkoló személy fizikailag bántalmazta az FTC-Telekom vezetőedzőjét, Fodor Szabolcsot. Az esetet követően a Gyergyói Hoki Klub vezetősége azonnal elnézést kért Fodor Szabolcstól, aki elfogadta ezt. és úgy döntött, hogy nem tesz feljelentést.

A Gyergyói Hoki Klub vezetősége időközben arról tájékoztatta az FTC-t, hogy a támadót azonosították és örökre kitiltották a Gyergyó mérkőzéseiről.

Az FTC a Gyergyói Hoki Klubbal egyetértésben hisz abban, hogy az igazi sportbarátok képesek maguk közül kiszorítani a provokátorokat, illetve azokat, akik magukról megfeledkezve a fizikai bántalmazástól sem riadnak vissza.

A Gyergyói Hoki Klub és az FTC-Telekom ezzel a közleménnyel szeretné kifejezni a nyilvánosság előtt sportbarátságát, illetve azt, hogy túllépett a rendkívül kellemetlen és alávaló bántalmazáson.

A Gyergyói Hoki Klub és az FTC-Telekom továbbá bízik abban, hogy a jövőben egyetlen szurkoló magatartása sem lépi át a sportszerűség határát és a liga csapatai, drukkerei mindent megtesznek azért, hogy soha többet ne forduljon elő a vasárnapihoz hasonló aljas cselekedet.”

Az elődöntőben a negyedik mérkőzést hétfő este rendezték volna, ám a találkozó a Gyergyói HK-t sújtó betegséghullám miatt elmaradt, azt játék nélkül a zöld-fehérek nyerték meg, így az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcában 3–1-re vezetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik