Osztrák hokiliga: idegenben is nyert, és továbbjutott a Fehérvár

Vágólapra másolva!
2023.03.03. 22:13
null
Idegenben is legyőzte az Asiagót a Fehérvár (Fotó: Facebook/FehérvarAV19)
A Hydro Fehérvár AV19 5–4-re legyőzte az olasz Asiagót az osztrák központú jégkorongliga (ICEHL) rájátszásért folyó kvalifikációs mérkőzésén, így összesítésben 2–0-ra megnyerte a párharcot és továbbjutott a rájátszásba.

A meccsen végig ment az adok-kapok a két csapat között. A Fehérvár a harmadik percben Erdély Csanád révén vezetést szerzett, azonban Luke Moncada révén hamar jött a válasz. Pár perccel később Stipsicz Bence találatával ismét vezetett a magyar együttes, de Allan McShane közelről egyenlített. Az első harmad vége előtt nyolc másodperccel Tim Campbell is feliratkozott a gólszerzők közé, így egygólos fehérvári előnnyel mentek szünetre a felek.

A második harmadban két perc telt el, amikor Michele Marchetti révén ismét kiegyenlített az Asiago. Anze Kuralt azonban negyedjére is vezetést szerzett a Fehérvárnak, majd Hári János a jobb felsőbe lőtte a korongot, így a találkozón először két gól volt a különbség a két gárda között. Igaz, nem sokáig, mert Giordano Finoro révén még a második harmad vége előtt szépített az olaszoknak.

Az utolsó játékrész nem hozott több találatot. A Fehérvár megnyerte a mérkőzést és a párharcot is, ezáltal továbbjutott a rájátszásba.

ASIAGO HOCKEY (olasz)–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 4–5 (2–3, 2–2, 0–0)
 Asiago, 2121 néző. V: Ofner (osztrák), Zrnic, Hribar, Zgonc (szlovénok).
ASIAGO: Fazio – GAZZOLA (2), Rutkowski / Casetti, S. Marchetti / Vallati, Gios (1) –
Misley, McShane 1, FINORO 1 (2) / Mahbod, Simpson, M. Marchetti 1 / Castlunger,
MONCADA 1 (1), Magnabosco / Filippo Rigoni I, Stevan, Zampieri. Edző: Tom Barrasso
 FEHÉRVÁR:   O. Roy – Fournier (1), T. CAMPBELL 1 (1) / STIPSICZ 1, H. Nilsson / Vokla, Donaghey / Csollák – Erdély Cs. 1, Hári J. 1, Kuralt 1 / Magosi B. (1), BARTALIS I. (2),  Petan (1) / Sarauer, FINDLAY, Terbócs / Rétfalvi, Németh K., Mihály Ákos. Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések:      21–30. Gól emberelőnyből: 3/1, ill. 2/0.      
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye:   2–0 a Fehérvár   javára

További eredmény: Graz 99ers–Black Wings Linz 2–6
Összesítésben: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik