Hokis csúcstalálkozó Moszkvában csupa orosz sztárral

Vágólapra másolva!
2024.07.21. 08:15
Alekszandr Ovecskin is jégre lépett a moszkvai gálameccsen (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profiliga (NHL) orosz légiós kiválóságai és az orosz bázisú bajnokság (KHL) legjobb hazai játékosai csaptak össze azon a moszkvai jégkorongmérkőzésen, amelyet jótékony céllal rendeztek meg a CSZKA Arénában.

A sportág NHL-es és KHL-es sztárjai ilyen csúcstalálkozó keretében hosszú idő után először léptek jégre. Az orosz fővárosban rendezett telt házas, több mint 12 néző előtt lezajlott karitatív rendezvény teljes bevételét – 10 millió rubelt (mintegy 40 millió forint) – főleg agyi és különböző mozgásszervi rendellenességben szenvedő gyermekek és felnőttek rehabilitációjára fordítják.

A mérkőzésen, amelynek főszervezői közé tartozott Mihail Szergacsov, a Utah védője és Artyemij Panarin, a New York Rangers támadója, a legnagyobb név a vezető találatot szerző Alekszandr Ovecskin, a Washington Capitals csapatkapitánya volt, de világszerte ismert és elismert NHL-játékosnak számít például a csatár Jevgenyij Malkin (Pittsburgh Penguins), Andrej Szvecsnyikov (Carolina Hurricanes), Pavel Bucsnyevics (St. Louis Blues) és a Florida Penthersszel egy hónapja Stanley-kupát nyerő kapus, Szergej Bobrovszkij is. Az együttes edzői között kapott helyet a szintén NHL-es múltú két olyan kiválóság, mint amilyen Igor Larionov és Alekszej Zsamnov.

Az orosz KHL-sztárok csapatában szóhoz jutott többek között az idei rájátszás legértékesebb játékosa, Ilja Nabokov (Metallurg), továbbá Alekszandr Nyikisin (SZKA), Andrej Mironov (Szpartak), Nyikita Nyesztyerov (CSZKA), Alekszandr Radulov (Lokomotiv) és Vagyim Sipacsov (Dinamo Minszk).

A gálamérkőzés 8–8-as döntetlennel zárult.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik