Jégkorong Erste Liga: amerikai védő a DVTK-ban, svéd a DEAC-ban

Vágólapra másolva!
2024.07.11. 14:08
Jeremy Masella a DVTK-hoz igazolt (Fotó: dvtk.eu)
A DVTK Jegesmedvék csapata amerikai, a Debreceni EAC svéd védővel erősített a jégkorong Erste Ligában.

A Miskolcra került 25 éves Jeremy Masella a legutóbbi idényben Észak-Amerika harmadik legrangosabb ligájában, az ECHL-ben szerepelt és csapattársa volt Jason Pineónak, aki szintén a napokban igazolt a DVTK-hoz.

„Nagyon örülök, hogy a DVTK Jegesmedvéknél kezdhetem meg európai karrieremet. Hiszek benne, hogy az Európában nagyobb jégfelületen is érvényesíteni tudom a védekező harmadbeli képességeimet és emellett a támadásokhoz is hozzá szeretnék járulni” – nyilatkozta Masella.

A Debrecen új igazolása a 27 éves Alexander Stensson, aki először játszik majd hazáján kívül. A svéd harmadosztályban 225 mérkőzésen 21 gólt lőtt és adott 51 gólpasszt is.

„Már egy ideje szerettem volna légiósként is kipróbálni magam. Mielőtt meghoztam ezt a nagy döntést, megkérdeztem svéd jégkorongozókat, akik korábban Magyarországon játszottak, hogy mi a véleményük az itteni ligáról, és csak jókat mondtak, megkönnyítve ezzel a döntésemet. Jó formában érzem magam, a legutóbbi szezonom is remekül sikerült, így azt gondolom, tudom majd segíteni az új csapatomat a célok elérésében” – mondta Stensson.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik