Erste Liga: kanadai játékossal erősített a DVTK Jegesmedvék – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.08.15. 17:34
Garet Hunt Miskolcon folytatja pályafutását (Fotó: dvtk.eu)
A DVTK Jegesmedvék a kemény játékban nagy rutinnal rendelkező támadóval erősítette meg keretét – közölte a klub csütörtökön hivatalos honlapján. Garet Hunt szerdán megérkezett Miskolcra és már csatlakozott is a 2024–2025-ös idényre készülő csapathoz.

„Nagyon örülök, hogy lehetőségem nyílt csatlakozni a DVTK Jegesmedvékhez. Büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek a nagy hagyományokkal rendelkező klubnak, amiről csak jókat hallottam. Izgatottan várom, hogy az új csapattársaimmal játszhassak és együtt küzdhessünk a jégen. Én minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy segítsem a csapatot az idei Erste Liga-idényben” – mondta Garet Hunt a DVT Jegesmedvék hivatalos honlapjának.

A klub tájékoztatásából továbbá kiderült: Hunt az egyik legrangosabb kanadai juniorliga (WHL) bajnoki címével kezdte pályafutását, majd a junior hoki után egészen fiatalon bemutatkozhatott Észak-Amerika második legerősebb bajnokságában, az AHL-ben. Már ekkor is a kemény játék jellemezte a jégen, de gyakran gólokkal és gólpasszokkal is segítette aktuális csapatát. A 2008–2009-es idényben került a ECHL-ben szereplő Stockton Thunderhez, ahol hét idényt játszott, s három évig csapatkapitánya volt az együttesnek.

Összességében karrierje során 846 ECHL-mérkőzésen lépett jégre, ezeken 286 pontot és 2941 büntetéspercet gyűjtött. A 2019–2020-as és a 2022–2023-as évadban a KHL-es Kunlun Red Start erősítette, de a magyar jégkorongot követő szurkolóknak leginkább a 2021–2022-es idényből lehet ismerős a neve, amikor a Corona Brasovnál pont/meccs feletti átlagot teljesített az Erste Ligában.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik