Visszavonult a játéktól Benk András válogatott jégkorongozó

Vágólapra másolva!
2024.09.14. 16:29
Benk András szögre akasztotta a korcsolyáját (Fotó: Nemzeti Sport)
Szombaton közösségi oldalán bejelentette visszavonulását Benk András, az Újpest és a válogatott korábbi jégkorongozója, az utolsó mezőnyjátékos, aki tagja volt a 2008-ban, Szapporóban a divízió 1/A világbajnokságon az elitbe feljutást kiharcoló magyar jégkorong-válogatottnak.

A Facebook-oldalán szombaton közölte, hogy eljött a pillanat, hogy szögre akassza a korcsolyáját. 

„Csodálatos karriert futhattam be jégkorongozóként az elmúlt 33 évben, ami amilyen hosszúnak hangzik, olyan gyorsan elrepült. Rengeteg értékes embert ismerhettem meg ezen a hosszú úton, sokukkal nem csak csapattársak, barátok is lettünk. Nagyon hálás vagyok a családomnak, akik mindig támogattak abban, hogy a legjobb helyen hokizhassak gyerekként, legyen az Dunaújvárosban, Budapesten vagy éppen Svédországban, mindig hoztak-vittek, hogy több pihenőidőm legyen, és hogy a maximumot tudjam kihozni magamból, háttérbe szorítva ezzel saját mindennapjaikat” – fogalmazott Benk András, aki szeptember 3-án ünnepelte 37. születésnapját.  Hozzátette: most a civil pálya felé veszi az irányt, a jövőben pedig ki tudja, mit hoz még a sors. 

Az ötszörös magyar bajnok Benk 165-ször szerepelt a magyar válogatottban, és tagja volt a 2008-as szapporói divízió I/A világbajnokságon a történelmi feljutást kiharcoló együttesnek. Az akkori csapatból így már csak a debreceni kapus, Hetényi Zoltán aktív.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik