Erste Liga: a harmadik harmadban fordított az FTC a listavezető otthonában

KAPOLCSI-SZABÓ BENCEKAPOLCSI-SZABÓ BENCE
Vágólapra másolva!
2024.10.27. 17:33
Az FTC nagy küzdelemben győzött riválisa otthonában (Fotó: fradi.hu)
A férfi jégkorong Erste Liga alapszakaszának vasárnapi játéknapján az FTC-Telekom idegenben 3–2-re legyőzte a listavezető Budapest Jégkorong Akadémia HC-t.

HATALMAS VÉDÉSEKKEL tartotta meccsben Nagy Kristóf a Fradit a Vasas Jégcentrumban a Budapest Jégkorong Akadémia HC ellen. Hiába szereztek vezetést a zöld-fehérek, a második harmadban már egyértelmű fölényben játszott a forduló előtt listavezető BJA HC.

A középső játékrészben számtalan esélye volt az egyenlítésre a hazaiaknak, többek között a Fradi korábbi csapatkapitánya, Nagy Gergő révén. A jég kettős emberelőnyben tört meg, már majdnem kiegészült az FTC, de két másodperccel a büntetés vége előtt éppen Nagy lőtt távolról, a takarásból érkező korongot a vendégek kapusa nem tudta védeni. Nem sokkal később a fordítás is összejött Kangyal Balázs együttesének, épphogy kiegészült létszámban a Fradi már gólhátrányban is volt.

Volt azonban újabb csavar a meccsben, a Fradi játéka jelentősen feljavult a harmadik harmadra, Nagy Kristóf pedig továbbra is állta a sarat leghátul. Kétszer is betaláltak a bajnokságot rosszul kezdő zöld-fehérek, a későn érkező fordításra pedig már nem volt válasza a BJA-nak. A Fradi nagy küzdelemben hozta el a három pontot Káposztásmegyerről, és tovább zárkózik a tabellán az előtte állókhoz.

ERSTE LIGA
Budapest JAHC–FTC-Telekom 2–3 (0–1, 2–0, 0–2)
Vasas Jégcentrum, 425 néző. V: Korbuly, Dósa, Kövesi, Gottlibet.
BJAHC: FARKAS R. – Szabó B., Szabó Dániel / Varga A. (1), Szivák / Dóczi, Borsos / Roach, Santerno 1 – Blackwater (1), NAGY G. 1, Molnár B. / Somoza, Keresztes, Zimányi / Sofron (1), Weidemann, Schlekmann / Molnár Z., Ravasz Cs. (1), Tóth R. Edző: Kangyal Balázs
FTC: NAGY KRISTÓF – Seregély Máté (1), Crespi 1 / Tyni 1, Kärmeniemi (1) / Helgesen, Bán / Haranghy – Turbucz, Brady (1), Banga / Tóth Gergő, Kestiä, Heino (1) / V. RAZUMNJAK 1, Mattyasovszky, Németh A. / Mártonffy, Bogáti, Kárpáti. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 45–25. Emberelőny-kihasználás: 2/1, ill. 2/2.

MESTERMÉRLEG
Marton Tibor, a BJA HC másodedzője: – Nem voltunk túl okosak, és ennek nagyon örült a Ferencváros, élt a lehetőséggel, kihasználta a butaságainkat. Gondolok itt a két kiállításra, vagy arra, hogy nem voltunk elég élesek a kapu előtt és nem tudtuk érvényesíteni a lehetőségeinket.
Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője: – Nagyon fontos három pontot szereztünk. Beszéltük itt az elmúlt pár hétben, hogy egyre jobban összeáll a csapat, és ezt ma is nagyon jól bizonyította. Csapatjáték és csapat fegyelem volt ami meghozta ezt a győzelmet. Nagyon örülünk neki, látszik a fejlődés, de szeretnénk alázatosak maradni, és tovább dolgozni, mert még nagyon sok munka áll előttünk. Folyamatosan lépkedünk előre, és ez már pontokban is látszik, de tovább dolgozunk keményen, hogy még jobban teljesítsünk.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Corona Brasov (romániai)–FEHA19 3–2 (1–0, 2–1, 0–1)
Gyergyói HK (romániai)–UTE 8–0 (1–0, 4–0, 3–0)
KÉSŐBB
17.30: SC Csíkszereda (romániai)–DVTK Jegesmedvék 
18.30: DEAC–Dunaújvárosi Acélbikák

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik