Jégkorong: földön fekvő játékost ütött meg botjával a Vasas fiatalja – videó

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.14. 18:42
Fotó: x.com/Jegkorong_blog
A jégkorong szintjéhez képest is roppant kirívó szabálytalanság történt az osztrák ligabeli DVTKA JA–Vasas szombati ifjúsági mérkőzésén – olvasható a jegkorongblog.hu cikkében.

„Az akadémisták 12–1-re nyerték a mérkőzést, így nem lehet azt mondani, hogy a szabálytalanság egy kiélezett, magas hőfokon égő összecsapáson történt volna, nem mintha az enyhítő körülménynek számítana az adott szituációbanáll a beszámolóban.A hazaiak tizedik gólja után Haranghy Bálint a gólpasszt adó Oláh Bencén vett elég tételt. Már ez a két ütés is bőven kimerítette a sportszerűtlenség fogalmát, amit még az NHL-ben sem tolerálnak és bármikor végleges kiállítással sújtanak. Éppen ezért volt érthetetlen, hogy már egy teljesen tét nélküli mérkőzésen a bírói hármas miért elégedett meg egy sima kettő perces büntetéssel. A sajnálatos események itt azonban nem fejeződtek be. A büntetés letelte után Haranghy mindössze 16 másodpercet töltött a jégen, amikor valami elszakadt nála és a feszültségét Trajcsik Dávidon vezette le, aki szerencsére megúszta néhány kéz-zöld folttal az esetet. Mokrai Ádam játékvezető itt már nem kegyelmezett és végleges kiállítással sújtotta a Vasas csapatkapitányát.”

A két klub szakvezetője, Verba Gábor (DVTK) és Nagy László (Vasas) sem kívánt nyilatkozni az esetről, utóbbi klub vezetősége csak annyit közölt, hogy őszintén és roppant mód sajnálják a történteket.

A jegkorongblog.hu információi szerint a magyar és az osztrák szövetség külön-külön tárgyalja az ügyet, és ugyanígy tesz a Vasas is házon belül. A büntetés mértéke nagyon nagy lehet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik