Osztrák hokiliga: négy perc alatt hármat vágott a Volán

BEKE ZSOMBORBEKE ZSOMBOR
Vágólapra másolva!
2024.10.04. 22:24
Fotó: Imago Images
Az ICEHL 5. fordulójában a Hydro Fehérvár AV19 a Vienna Capitals otthonába látogatott péntek este, Kiss Dávid együttese az utolsó harmadban döntötte el a találkozót.

Mindig parázs összecsapások jellemezték a Fehérvár és a Vienna küzdelmét, ez igaz volt az elmúlt két idényben is, amikor a bécsiek kiestek az osztrák liga közvetlen élmezőnyéből. Nyáron azonban úgy tűnik, elindultak a jó irányba, hiszen a játéknapot megelőzően már két győzelmük volt, és háromszor kaptak ki. A Volán két győzelem és két vereség után utazott ki az osztrák fővárosba, ahol az elmúlt időszakhoz képest biztatóbb idénykezdet a szurkolókat is visszacsábította.

Lehet, a jó hangulat okozta, de a két csapat rögtön egymásnak esett, remek tempóban kezdtek a felek, és feszültségből sem volt hiány, Martin Stajnoch például bemutatkozásképpen az egyik hazai játékost egy ütközéssel „kirakta” a fehérvári kispadra. A Volán összeállításába visszatérő, az előző idényben még a Capitalst erősítő Trevor Cheek könnyen vezetéshez juttathatta volna az övéit, de Sebastian Wraneschitz védeni tudott. Az előző két fordulóban a Fehérvár nem kapott büntetést, ezt a jó szokását már nem tudta tartani Bécsben, az első húsz percben három vendégjátékost láttak szabálytalannak a játékvezetők, szerencsére ezeket kivédekezte a Rasmus Reijola vezette védelem. A túloldalon Magosi Bálint és Chase Berger is veszélyeztetett, sajnos sikertelenül.

A második játékrész elején a negyedik emberelőnyét már kihasználta a Vienna, Brett Kemp talált be. Továbbra is kiegyenlített játék jellemezte a mérkőzést, de a harmad utolsó perceire fölénybe került a Volán, és ezt 15 másodperccel a szünet előtt Chris Brown gólra váltotta (1–1).

Nagy elánnal ment neki az utolsó húsz percnek a hazai együttes, Reijola védéseire nagy szükség volt. Aztán egyre jobban magára talált a Fehérvár, és a harmad közepén szűk négy perc alatt le is rendezte a nyitott kérdéseket. A gólok sorát Joel Messner nyitotta meg, aztán Mihály Ákos köszönt be közelről, a negyediket pedig Bartalis István szerezte. A Capitals ebből a helyzetből már nem tudott visszajönni, így a Hydro Fehérvár AV19 nagy skalpot és három pontot szerzett péntek este.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA
Vienna Capitals (osztrák)–Hydro Fehérvár AV19 1–4 (0–0, 1–1, 0–3)
Bécs, 3890 néző. Vezette: Fichtner (osztrák), Piragic (horvát), Gatol-Schafranek (osztrák), Zgonc (szlovén)
BÉCS: Wraneschitz – Heinrich, Raskob / Hackl, Donohue / M. Fischer, Dougherty / Lukas – Franklin, Krieger, Kemp / Jasper, Predan, Hartl / Kromp, Wallner, Preiser / Böhm, Willms, Antal. Edző: Gerold Fleming
FEHÉRVÁR: REIJOLA – Gaunce, Campbell / Atkinson, Messner / Stipsicz, Stajnoch / Kiss R. – Cheek, Hári, Kuralt / Sebők, Berger, Brown / Erdély, Bartalis, Mihály / Ambrus G., Kulmala, Terbócs / Magosi. Edző: Kiss Dávid
Kapura lövések: 21–26
Emberelőny–kihasználás: 4/1, ill. 3/2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik