Sorozatban negyedszer nyert a Fehérvár az osztrák jégkorongligában

B. J.B. J.
Vágólapra másolva!
2024.10.22. 21:40
Forrás: a Hydro Fehérvár AV19 FB-oldala
Az osztrák jégkorongliga, az ICEHL 11. fordulójában a Hydro Fehérvár AV19 2–0-ra megverte odahaza a Villachot.

 

Chase Berger, Bartalis István, Kiss Roland és Horváth Dominik sérülés miatt kihagyta a Villach elleni bajnokit, a vendégektől a Mark Katic, Daniil Kulintsev, Alex Wall, René Swette kvartett hiányzott ilyen okokból.

A mérkőzés előtt a hazaiak a védekezés fontosságára tértek ki leghangsúlyosabban, majd már a harmadik percben megszerezték a vezetést, Tim Campbell révén. A gólt Hári Janos és Josh Atkinson készítette elő közvetlenül – ezt követően a kiegyensúlyozott mérkőzésen tényleg jól védekezett a magyar csapat.

Amely esélyeshez méltó módon dominált az első pihenő után is, és a fegyelmezett védekezés jegyében ezt harmadot is egy nullára nyerte: Magosi Bálint góljához  Németh Kristóf és Mihály Ákos „asszisztált”.

A harmadik harmadban is a magyar csapat játszott veszélyesebben, Max Coatta és John Hughes blokkjai jól jöttek ekkor az osztrák csapatnak, a hajrában pedig nem volt erő a vendégekben nemhogy az egyenlítésre, de a szépítésre sem, Rasmus Reijola lehúzta a redőnyt a magyar kapuban.

Megérdemelten nyert ismét odahaza a Fehérvár, és a sorozatban a negyedik győzelmét aratta a ligában.

A magyar csapat a tabella harmadik helyén áll a biztosan vezető Bolzano és a Graz 99ers mögött.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA, ALAPSZAKASZ
11. FORDULÓ
Hydro Fehérvár AV19–Villach (osztrák) 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)
Székesfehérvár, Alba Aréna, 3391 néző. V: Váczi, Fichtner (osztrák), Piragic (horvát), Durmis (szlovák)
FEHÉRVÁR: Reijola – Atkinson (1)/Gaunce/Stipsicz/Falus – T. Campbell 1/Messner/Stajnoch – Sebők/Cheek/Ambrus G./Magosi 1 – Hári J.  (1)/Brown/Kulmala/Németh K. (1) – Kuralt/Erdély Cs./Terbócs/Mihály Á. (1). Edző: Kiss Dávid
EC VSV: Lamoureux – Vallant/MacPherson/Holway/Tschurning – Lindner/Raspotnig/Wetzl/Uschan – Coatta/J. Hughes/Scherbak/Lanzinger – Pearson/Hancock/Rauchenwald/Maxa – Van Nes/Wallenta/Rebernig/Richter. Edző: Tray Tuomie
Kapura lövések: 32–33. Emberelőny-kihasználás: 2/0, ill. 2/0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik