Jégkorong: az IIHF küldöttségének tetszett Budapest – döntés 1 hét múlva

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.05.20. 21:42
null
A jégkorongcsarnokká alakított MVM Dome (Fotó: Vörös Dávid/MJSZ)
Budapesten járt a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) küldöttsége. Az eseményekért felelős két vezetőt, Hannes Ederert és Franz Reindlt a magyar szövetség főtitkára, Sipos Levente és Balog Péter elnökségi tag, továbbá a szlovén szövetség vezetői, a pályázaton dolgozó szakemberek és az MVM Dome-ot üzemeltető Sportfive képviselői fogadták – áll a Magyar Jégkorongszövetség pénteki közleményében. 


„Felmérték a szállodahelyzetet, valamint megnézték a budapesti helyszínnek szánt MVM Dome-ot, amelyet kiváló arénának neveztek, maximálisan meg voltak vele elégedve, a kapacitást, a kiszolgálást, a közlekedést és a VIP-helyiségeket illetően is. Vannak hasonló arénák Európában, de jelenleg ez a legnagyobb és legmodernebb. Az kiderült, hogy mobillétesítményekre szükség lesz, de ez más rendezvényeknél is így volt” – mondta Sipos Levente.

A delegáció az Országházban találkozott Such Györggyel, a magyar szövetség elnökével. Elképzelhető, hogy az IIHF a jövő évi kongresszusának egyik ülését a Parlamentben tartja meg. A küldöttség ezt követően Szlovéniába utazott tovább, hogy az ottani helyszínt is felmérje.

„Reméljük, hogy Szlovéniából is hasonló pozitív élményekkel távoznak majd. Az IIHF munkatársai vizsgálják meg, hogy a pályázó alkalmas-e az esemény megrendezésére, de a döntést a kongresszus hozza meg” – tette hozzá a főtitkár.

A magyar és a szlovén szövetség május 8-án, a ljubljanai divízió 1/A vb utolsó napján jelentette be, hogy közösen kandidál a 2023-as eseményre. A budapesti MVM Dome és a ljubljanai Stozice Aréna lenne a két helyszín, a két csarnok összesen 28 ezer férőhellyel rendelkezik.

A jövő évi tornának Szentpétervár adott volna otthont, de az ukrajnai háború miatt az IIHF elvette a rendezés jogát Oroszországtól. Az elit-vb-re a magyar–szlovén pályázat mellett Finnország és Lettország, vagyis a mostani és a tavalyi házigazda közösen adott be jelentkezést. Az IIHF kongresszusa május 27-én Finnországban dönt a jövő évi rendezésről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik