Kerékpár: Remákék Pantanira emlékeztek

Vágólapra másolva!
2006.06.06. 16:03
Címkék
Nagy megtiszteltetés, hogy a Pro Tour-sorozatban szereplő sztárcsapatok mellett egy magyar együttes, a P-Nívó-Betonexpressz 2000 is részt vehetett a Marco Pantani emlékére megrendezett GP Mercatone Uno-Memorial Marco Pantani nevű versenyen.
A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) Europe Tour-sorozatának 1.1-es kategóriájú viadala előtt Cesenaticóban a résztvevők
megemlékeztek a kábítószer túladagolásban elhunyt egykori Tour de France- és Giro d'Italia-győztesről, Marco Pantaniról (képünkön), a cesenaticói emlékműnél a csapatkapitányok között a magyar bajnoki mezt viselő Garamszegi László is elhelyezett egy szál virágot.

A közelmúlt egyik legnagyobb olasz csillagát ma is hősként tisztelik egykori lakóhelyén, Cesenaticóban és környékén, a hétvégi viadalra is több tízezer néző volt kíváncsi a helyszínen, s milliók láthatták az olasz állami televízió élő közvetítését is.

A 177 kilométeres viadalt Pantani kedvenc emelkedőin, igen nehéz hegyiterepen rendezték meg, de az olasz légierő is megnyitotta repülőterét a mezőny előtt - a karaván végigszáguldott a kifutópályán, a felsorakozott vadászgépek mellett néhány magyar pilóta is üdvözölte a bringásokat.

A P-Nívó-Betonexpressz 2000 versenyzői közül Cziráki István hosszú időn keresztül egyedül üldözte az élen tekerő két szökevényt, két hegyihajrá során harmadik lett, a legnagyobb előnye négy percnyi volt a mezőnnyel szemben, ám az üldözést szervező Panaria együttese végül bedarálta a támadást.

A győzelmet a Lampre menője, az 1-es rajtszámot viselő Daniele Bennati szerezte meg, a mieink közül a kétszeres Tour de Hongrie-győztes Remák Zoltán tudta a profikkal együtt teljesíteni a távot, ő a 30. hely környékén ért a cesenai Fausto Coppi úton felállított célba.

A P-Nívó-Betonexpressz 2000 versenyzői a hétvégén két másik olasz viadalon is rajthoz álltak, a Trofeo De Gasperin ugyancsak Remák Zoltán szerepelt a legjobban, szinte a teljes távot szökésben tette meg, s a tizedik helyen ért célba, míg Kusztor Péter 13. lett, a Coppa delle Pace versenyén pedig a magyar bajnoki címvédő Garamszegi László volt a legjobb, a 40. helyen ért célba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik