Kerékpár: Jan Ullrich tudni akarja, mivel vádolják

Vágólapra másolva!
2006.07.17. 20:19
Címkék
Jan Ullrich német profi kerékpáros (képünkön) ügyvédei kérdést intéztek a spanyol hatóságokhoz, hogy megtudják, vádat emelnek-e a Tour de France-győztes versenyző ellen azt követően, hogy doppingolás gyanújába keveredett.

A német klasszis – akinek a nevezését csapata, a T-Mobile visszavonta az idei Touron – jogi képviselői útján azt is kérelmezte, hogy írásban is pontosan közöljék, milyen vádakkal kell szembenéznie.

"Egy olyan országban, ahol a törvények uralkodnak, nem csupán én, hanem minden egyes ember ártatlan addig, amíg be nem bizonyosodik, hogy bűnös" – fogalmazott a saját hivatalos internetes oldalán publikált közleményében Ullrich.

A Tour de France 1997. évi győztese ötször végzett a második helyen a világ legjelentősebb körversenyén, és ebben az évben – Lance Armstrong visszavonulása után – joggal remélte, hogy az övé lehet a végső siker.

Néhány órával a rajt előtt azonban a neve váratlanul felbukkant azon a listán, amelyre olyanok voltak felírva – szám szerint 56-an –, akik kapcsolatban állhattak egy doppingbotrányba keveredett orvossal.

Ullrich azonnal nyilvánosan cáfolta, hogy bármi köze lenne az ügyhöz, de azóta nem szólalt meg.

"Nem bújtam el, hanem otthon voltam Svájcban, és éltem a mindennapi életemet" – mondta Ullrich.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik