Rasmussen rajt-cél győzelmet aratott

Vágólapra másolva!
2006.07.19. 18:58
Címkék
A 94. Tour de France, a Francia körverseny 16. , Le Bourg-d’Oisans és La Toussuire közti 182 kilométeres szakaszát 5:36.04 órás eredménnyel a Rabobank dán profija, Mickael Rasmussen nyerte meg a spanyol Carlos Sastre és a szintén spanyol Oscar Pereiro Sio előtt.
Ismét Pereiro Sión a sárga trikó
Reuters
Ismét Pereiro Sión a sárga trikó
Ismét Pereiro Sión a sárga trikó
Reuters
Ismét Pereiro Sión a sárga trikó

A szakasz hajrája izgalmasan alakult, na nem a győztes befutó miatt, hiszen a dán kerekes tulajdonképpen rajt-cél sikert könyvelhetett el. Rasmussen a rajttól alig hat kilométerre már megszökött, ketten tartották vele a lépést a mezőnyből, egy darabig.

A szakaszgyőztes Rasmussen öröme
Reuters
A szakaszgyőztes Rasmussen öröme
Aztán igazából senki és semmi nem veszélyeztette a hegyimenő szakaszgyőzelemét a négy hegyi etapot – két kiemeltet, illetve egy 2. és egy 1 kategóriást – magában foglaló viadalon.

Mögötte viszont annál nagyobb volt a küzdés és a tülekedés, inkább az összetettben létfontosságú percekért, különbségekért. Elsőként Gyenisz Mencsov próbálkozott a szökevény nyomába eredni, minimálisra csökkenteni a hátrányt a szökevénnyel szemben, majd jöttek a többiek.

Érdekes volt, hogy az összetettben élen álló Floyd Landis egyszer már visszaesett és Andreas Klödenék is csak egy darabon tudták magukkal „vinni”.

A hajrát Carlos Sastre bírta a legjobban, aki másodikként csapott célba, őt tulajdonképpen a Pereiro Sio, Evans, Klöden hármas követte.

Kisebb-nagyobb csapatok futottak be a célba, hátrányuk már súlyos percek voltak Rasmussen mögött, amikor a 23. helyen megérkezett Landis is, akit minden bizonnyal kevésbé zavart, hogy a győztes dántól 10.04 percet kapott, hiszen összetettbeli riválisai közül többen csúnyán beelőzték.

Landis vezető helyről a 11-re csúszott vissza összetettben
Reuters
Landis vezető helyről a 11-re csúszott vissza összetettben

A Phonak amerikai profija vezetői pozícióból a 11. helyre esett vissza összetettben a szakaszt követően, miközben az ismét sárga trikót öltő Pereiro Sio előnye vele szemben már 8.08 perc.

94. Tour de France, 16. szakasz , Le Bourg-d’Oisans - La Toussuire, 182 kilométer:
1. Rasmussen, Mickael RAB dán 5:36.04 óra
2. Sastre, Carlos CSC spanyol +1.41 p.h.
3. Pereiro Sio, Oscar CEI spanyol +1.54 p.h.
4. Evans, Cadel DVL ausztrál +1. 56 p.h.
5. Klöden, Andreas TMO német +1. 56 p.h.
…23. Landis, Floyd PHO amerikai +10. 04 p.h.
94. Tour de France, az összetett állása a 16. szakaszt követően:
1. Pereiro Sio, Oscar CEI spanyol 74:38.05 óra
2. Sastre, Carlos CSC spanyol +1.50 p.h.
3. Klöden, Andreas TMO német +2.29 p.h.
4. Dessel, Cyril A2R francia +2.43 p.h.
5. Evans, Cadel DVL ausztrál +2.56 p.h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik