Floyd sikere az Isten ereje – mondja a mama

Vágólapra másolva!
2006.07.23. 21:45
Címkék
Floyd Landis szülei annyira biztosak voltak abban, hogy fiuk ma megnyeri a világ legjelentősebb profi kerékpáros körversenyét, a Tour de France-t, hogy a menonita felekezetbe járó, mélyen vallások papa és mama kerékpárjával inkább a templomba hajtott, mint hogy szomszédoknál a tévéközvetítést nézte volna a Tour utolsó szakaszáról.
Miközben Floyd Landis a Champs-Elysées-en ünnepelt, néhány ezer kilométerrel odébb, egy pici pennsylvaniai faluban is pezsgőt bontottak
Reuters
Miközben Floyd Landis a Champs-Elysées-en ünnepelt, néhány ezer kilométerrel odébb, egy pici pennsylvaniai faluban is pezsgőt bontottak
Miközben Floyd Landis a Champs-Elysées-en ünnepelt, néhány ezer kilométerrel odébb, egy pici pennsylvaniai faluban is pezsgőt bontottak
Reuters
Miközben Floyd Landis a Champs-Elysées-en ünnepelt, néhány ezer kilométerrel odébb, egy pici pennsylvaniai faluban is pezsgőt bontottak

ARMSTRONGNAK KELL LANDIS

Lance Armstrong, a Tour de France hétszeres bajnokát olyannyira meggyőzte honfitársa, Floyd Landis idei teljesítménye a francia körversenyen, hogy azonmód kijelentette: a Discovery csapat – ennek a színeiben nyert még tavaly is Armstrong és amelynek résztulajdonosa – szerződtetni akarja a pennsylvaniai versenyzőt.
"Mindig is érdeklődtünk Floyd iránt, átkozottul jó kerékpáros" – közölte Armstrong. – Egy ideje már győzködjük, viszahoznánk őt a csapatunkhoz."
Landis és Armstrong három évvel ezelőtt még együtt tekert a Discovery elődjének számító US Postal csapatában, ám a Tour mostani bajnoka új kíhívást keresve 2005-ben aláírt a Phonakhoz.
"Úgy gondoljuk, hogy jó bringás, ha nem így lenne, nem érdekelne bennünket – tette hozzá Armstrong. – Kiegyensúlyozott, és taktikailag szerintem gyorsabban reagál, mint az emberek hinnék. Ismeri a taktikát, és érzi a versenyek 'áramlását'."
A Discovery Chanell Team az idei Tour de France-on olyannyira híján volt a nagy egyéniségeknek, hogy az első húsz közé csupán egyetlen versenyzője került be.
Paul és Arlene Landis a pennsylvaniai Farmersville falucskában él ma is, és ez a hely Floyd Landis szülőfaluja.

"Nagyon örülünk, hogy végül nem kellett választanunk (a tv és a templom között) – idézte az AP amerikai hírügynökség Landis édesanyját. – A templom nagyon fontos számunkra. A szívünkben éreztük, hogy nyerni fog. Nem olyan, aki megelégszik a második hellyel."

A szertartás után persze nem maradt el az ünneplés sem, a Landis szülők a szomszédaikkal együtt ittak áldomást a 30 éves Floyd sikerére.

A barátok ennél is tovább mentek, Farmersville egyetlen útkereszteződésében a következő szöveget festették az aszfaltra: "Floyd Landis, a Tour de France győztese, 2006, -10:00-tól +.59, Egyesült Államok".

A családi házat – ahová sorra érkeztek a vendégek – a Phonak csapat színeit ábrázoló zöld és sárga lufikkal díszítették fel, míg a ház előtti pázsiton a "Dicsőség Istennek!" és a – szabad fordításban – "Floyd tökös legény!" feliratokat rakták ki szorgos kezek.

"Amikor valaki, legyen bármi is a foglalkozása, a saját területén eléri a maximumot, az emberek gyakran példaképet faragnak belőle – mondta Landis édesanyja. – Én azt szeretném, hogy az ő élete teljes legyen, és példáként szolgáljon a fiatalok számára."

"Azt hiszem, ez a mostani siker nem azért adatott neki, hogy kiemelje a többiek közül, hanem azért, hogy Isten ereje megmutatkozzon a kiábrántdultság közepette is" – tette hozzá Arlene Landis.

EMLÉKEZTETŐ

93. TOUR DE FRANCE, AZ ÖSSZETETT VÉGEREDMÉNYE:
1. Floyd Landis Phonak amerikai 89:39:30 óra
2. Oscar Pereiro Sio Caisse D’Epargne spanyol + 57 mp.
3. Andreas Klöden T-Mobile német + 1.29 p.
4. Carlos Sastre CSC spanyol + 3:13 p.
5. Cadel Evans DavitamonLotto ausztrál + 5:08 p.
6. Gyenisz Mencsov Rabobank orosz + 7:06 p.
7. Cyril Dessel AG2R francia + 8:41 p.
8. Christophe Moreau AG2R francia + 9.37 p.
9. Haimar Zubeldia Euskaltel spanyol + 12:05 p.
10. Michael Rogers T-Mobile ausztrál + 15:07 p.
A GYORSASÁGI PONTVERSENY VÉGEREDMÉNYE (ZÖLD TRIKÓ):
1. Robbie Mc Ewen Davitamon-Lotto ausztrál 288 pont
2. Erik Zabel Milram német 199
3. Thor Hushovd Credit Agricole norvég 195
4. Bernhard Eisel Francaise Des Jeux osztrák 176
5. Luca Paolini Liquigas olasz 174
A HEGYI PONTVERSENY VÉGEREDMÉNYE (PÖTTYÖS TRIKÓ):
1. Mickael Rasmussen Rabobank dán 166
2. Floyd Landis Phonak amerikai 131
3. David De La Fuente Saunier Duval spanyol 113
4. Carlos Sastre Team CSC spanyol 99
5. Frank Schleck Team CSC luxemburgi 96
A SÁRGA TRIKÓ TULAJDONOSA SZAKASZRÓL-SZAKASZRA:
Prológ Thor Hushovd norvég
1. szakasz George Hincapie amerikai
2. szakasz Thor Hushovd norvég
3. szakasz Tom Boonen belga
4. szakasz Tom Boonen belga
5. szakasz Tom Boonen belga
6. szakasz Tom Boonen belga
7. szakasz Szerhij Honcsar ukrán
8. szakasz Szerhij Honcsar ukrán
9. szakasz Szerhij Honcsar ukrán
10. szakasz Cyril Dessel francia
11. szakasz Floyd Landis amerikai
12. szakasz Floyd Landis amerikai
13. szakasz Oscar Pereiro Sio spanyol
14. szakasz Oscar Pereiro Sio spanyol
15. szakasz Floyd Landis amerikai
16. szakasz Oscar Pereiro Sio spanyol
17. szakasz Oscar Pereiro Sio spanyol
18. szakasz Oscar Pereiro Sio spanyol
19. szakasz Floyd Landis amerikai
20. szakasz Floyd Landis amerikai
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik