Jonas Vingegaard nem indul a Vueltán

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2024.07.22. 12:56
Jonas Vingegaard kimerült a Tour de France végére (Fotó: AFP)
Nem indul az augusztusi spanyol országúti kerékpáros-körversenyen Valter Attila csapattársa, Jonas Vingegaard, aki áprilisban elszenvedett súlyos sérülése ellenére részt vett a vasárnap zárult Tour de France-on, de nem tudta megvédeni címét.

A Franciaországban tavaly és tavalyelőtt is győztes dán klasszisnak nem volt esélye az immár háromszoros győztes szlovén Tadej Pogacarral szemben, ugyanakkor egy szakaszt meg tudott nyerni, összetettben pedig a második helyen zárt.

„Még soha nem voltam ennyire fáradt egyetlen Grand Tour-verseny után sem – nyilatkozta a 27 éves Vingegaard Nizzában, ahol egyéni időfutammal zárult a Tour. – Természetesen szeretnék újra háromhetest nyerni, de most pihenésre van szükségem.”

A Visma-Lease a Bike kerekese tavaly a Tour után a Vuelta a Espanán is rajthoz állt, és a második helyen végzett, ebben az évben azonban nem vállalja a szereplést.

„Sajnos, nem leszek ott a rajtnál, de az biztos, hogy egyszer visszatérek a Vueltára” – erősítette meg Vingegaard, aki három és fél hónapja karrierje legsúlyosabb bukását szenvedte el. Az esestől szinte minden csontja eltört felsőtestének a jobb oldalában, és mindkét tüdeje kilyukadt.

A Vueltán az amerikai Sepp Kuss – Vingegaard és Valter klubtársaa – a címvédő, aki a Tourt koronavírus-fertőzés miatt hagyta ki, Spanyolországban viszont ott lesz a mezőnyben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik