Vuelta: McNulty nyerte az első szakaszt, Valter Attila a 71. legjobb időt érte el

Vágólapra másolva!
2024.08.17. 20:37
Valter Attila 55 másodperccel maradt el az éllovas Brandon McNultytól (Fotó: Getty Images)
Valter Attila a 71. helyen végzett a spanyol kerékpáros-körverseny, a Vuelta a Espana szombati, első szakaszán, amelyet az amerikai Brandon McNulty nyert meg.

 

TIZENKÉT PERCES BEMELEGÍTÉS várt kezdetnek a 176 bringásra a Vueltán, amelynek útvonala 1997 óta először érinti Portugáliát. Az Ibériai-félsziget másik országában rendezik az idei kiírás első három szakaszát. Ha azt vesszük, hogy milyen brutális hegyi befutós etapok várnak majd a versenyzőkre Spanyolországban, akkor kijelenthető, hogy ez a „Nagy rajt” csupán könnyed ráhangolódás az olimpiai negyedik, tavaly 22. Valter Attiláéknak. A magyar versenyző indulása Ben Tulett sérülése miatt csak a viadal előtti kedden vált hivatalossá.

A Vueltát nyitó 12 kilométeres időfutam útvonalát nem lehetett bonyolultnak nevezni, Lisszabon belvárosából a Tajo folyó tölcsértorkolata mentén az Atlanti-óceán partján lévő Oeirasba vezetett. Valter Attila a mezőny második felében indulva teljesíthette a kronót, 13:30 perces teljesítményével elégedett lehet, célba érkezése után ezt egy nagy mosollyal konstatálta is.

Az időfutamon 12:43 perces eredményével sokáig Valter csapattársa, Edoardo Affini állt az élen. Az első igazán veszélyes ellenfél Josh Tarling volt rá, de a brit 28 századmásodperccel lassabb volt nála. Az olaszt végül négyen is megelőzték, a szakaszgyőztes az amerikai Brandon McNulty lett.

Vasárnap Cascais és Ourém között 194 kilométer vár a mezőnyre, benne két negyedik kategóriás emelkedővel, hogy a pöttyös trikó se maradjon tovább gazdátlanul.

79. VUELTA A ESPANA
1. szakasz (Lisszabon–Oeiras, 12 km, egyéni időfutam)
1. Brandon McNulty (amerikai, UAE) 12:35 perc
2. Mathias Vacek (cseh, Lidl–Trek) 2 másodperc hátrány
3. Wout van Aert (belga, Visma Lease a Bike) 3 mp h.
…71. Valter Attila (magyar, Visma Lease a Bike) 55 mp h.
A gyorsasági pontverseny állása
1. McNulty 20 pont
2. Vacek 17
3. Van Aert 15
A 25 éven aluliak versenyének állása
1. Vacek 12:37 perc
2. Josh Tarling (brit, Ineos Grenadiers) 6 mp h.
3. Mauro Schmid (svájci, Jayco Alula) 14 mp h.
A csapatverseny állása
1. UAE 38:28 perc
2. Lidl–Trek 12 mp h.
3. Visma Lease a Bike 13 mp h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik