Kerékpár: milliméterekkel maradt le az U23-as Eb dobogójáról Jordán Dorka

Vágólapra másolva!
2024.09.13. 16:36
Fél kerékkel a célvonal után már Jordán volt előrébb (Fotó: bringasport.hu)
A belgiumi Limburgban zajló országúti kerékpáros Európa-bajnokság U23-as női mezőnyversenyén a negyedik helyen végzett Jordán Dorka, aki a Magyar Kerékpáros-szövetség közösségi oldala szerint kevesebb mint két ezredmásodperccel maradt le a dobogóról.

 

A reggel kilenckor rajtoló női U23-as mezőnyversenyre 88-an neveztek, köztük két magyar versenyző is volt: az elmúlt hónapban több nemzetközi versenyen is top 10-es helyezést elérő Jordán Dorka és a 18 éves Greman Szonja. A nap szökésébe egyikük sem került bele, ezt ketten, a cseh Nela Slaniková és a dán Mikka Holm alakították ki, hárompercnyi előnyt harcolva ki maguknak. A mezőny viszont a viszonylag sík pályán belga vezetéssel utánuk eredt, s miután Holm műszaki hiba miatt magára hagyta Slanikovát, el is dőlt, hogy nem lesz esélye a cseh lánynak egyedül hazaérnie. Bő 20 kilométerrel a vége előtt befogták Slanikovát, és a teljes mezőny együtt kezdte meg az utolsó húszast, ám tíz kilométerrel a vége előtt egy bukás alaposan összekuszálta a szálakat. Földre került többek között a nagy esélyes, az U23-as időfutamversenyt már megnyerő Annina Ahtosalo is, de Jordán a kettészakadt mezőny elejében tudott maradni. A hajrát a két holland közül Scarlett Souren indította meg 200 méterrel a vége előtt az élbolyban, s Jordán is ott volt és remekül helyezkedve került egyre előrébb, ám mivel Soofie van Rooijen tökéletes felvezetést kapott honfitársától, őt nem volt esélye befogni. Souren lett a második, míg a célvonalon áthaladáskor még az olasz Eleonora Gasparrini is a magyar lány előtt volt pár milliméterrel – a Magyar Kerékpáros-szövetség közösségi oldala szerint kevesebb két ezredmásodperc, egészen pontosan 18 tízezred másodperccel maradt le Jordán az olasz mögött.

A Heusden-Zolder és Hasselt közötti 101.4 kilométeres távú versenyen 330 méter szintemelkedést teljesített a mezőny. A másik magyar résztvevő, Greman Szonja is teljesítette a távot, 52 másodperccel a győztes után a 60. helyen érve célba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik