Schneller Domonkos még ebben az évtizedben kerékpáros-világbajnokságot hozna Magyarországra

Vágólapra másolva!
2024.09.27. 11:00
Kerékpáros vb-t szeretne Magyarországon Schneller Domonkos (Fotó: BringaSport)
Még ebben az évtizedben cyclocross- (terepkerékpár) vagy országúti kerékpáros világbajnokságot rendezne Magyarország Schneller Domonkos, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke reményei szerint.

A zürichi országúti kerékpáros vb kapcsán zajlik a nemzetközi szövetség (UCI) éves kongresszusa, innen jelentkezett be videóüzenetben az MKSZ élére május végén megválasztott sportvezető. 

„Az a célunk, hogy Magyarországra hozzunk legalább egy nagy versenyt” – árulta el Schneller Domonkos, kitérve rá, hogy az UCI egyik törekvése, hogy olyan helyszíneknek is lehetőséget adjon, ahol korábban nem voltak még kerékpáros-világversenyek. 

„Magyarország több alkalommal bizonyította már, hogy képes nagy nemzetközi eseményeknek otthont adni” – fogalmazott az MKSZ elnöke, aki példaként felhozta a Giro d'Italia 2022-es magyarországi nagy rajtját, az évenként megrendezett Tour de Hongrie-t, illetve más sportágakból megemlítette az atlétikai és a vizes világbajnokságot is. 

„Magyarország még ebben az évtizedben vagy cyclocross-, vagy országúti világbajnokságnak otthont adna. Ezen fogunk dolgozni, erről fogunk tárgyalni holnap David Lappartient-nal, a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség elnökével” – jelentette be Schneller Domonkos. 

Az MKSZ közleménye kitért rá: négytagú delegáció utazott Zürichbe. Schneller a kommünikében kiemelte: „Minden tudás megvan a hazai szakemberekben, edzőkben, versenyszervezőkben, hogy akár már a legközelebbi szabad időpontban, de legkésőbb 2030-ig cyclocross- és/vagy országúti világbajnokságot rendezhessünk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik