Kusztor Péter: Kihoztam a maximumot a pályafutásomból

Vágólapra másolva!
2024.10.07. 22:08
Kusztor Péter (Fotó: bringasport.hu)
A visszavonulását múlt héten bejelentő Kusztor Péter országúti kerékpáros szerint a maximumot kihozta a pályafutásából.

„Minden sportoló álma az olimpiai szereplés. Nekem ez megadatott a 2008-as, pekingi játékokon, ahol a középmezőnyben végeztem. Rengeteg vb-n indultam, 2009-ben szökésben is benne voltam, így hosszú ideig az élbolyban tekertem” – idézte fel az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában karrierjét a 40. születésnapját december 27-én ünneplő Kusztor Péter, aki hozzátette, van benne azért hiányérzet is. Példaként említette, hogy sosem indult háromhetes körversenyen.

A mezőnyversenyben kétszer, időfutamban egyszer országos bajnok bringás úgy vélte, hosszabb idő kell, amíg feldolgozza a döntését, mivel 31 évet töltött a sportágban. Úgy fogalmazott, bár még lett volna benne egy-két év az erőállapota alapján, egy hosszú folyamat eredménye volt a mostani elhatározás, sokszor eljutott már erre a pontra, de a téli időszak mindig visszahozta a kedvét a folytatáshoz.

A cukorbeteg sportoló csodálatosnak nevezte a Tour de Hongrie elmúlt években tapasztalt felemelkedését, szerinte a hazai körverseny a szervezést tekintve nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik