Csoportelső a magyar csapat

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2002.08.27. 21:26
Címkék
Mörtel Renáta tarthatatlan volt a svédek ellen, kilenc gólig jutott
Mörtel Renáta tarthatatlan volt a svédek ellen, kilenc gólig jutott
Mörtel Renáta tarthatatlan volt a svédek ellen, kilenc gólig jutott
Mörtel Renáta tarthatatlan volt a svédek ellen, kilenc gólig jutott
Mörtel Renáta tarthatatlan volt a svédek ellen, kilenc gólig jutott
Mörtel Renáta tarthatatlan volt a svédek ellen, kilenc gólig jutott
4. forduló, A-csoport
Magyarország–Svédország
29–20 (12–11)
V: Vasmak, Szrolov (oroszok)
MAGYARORSZÁG: Herr – Bódi, MÖRTEL 9, VINCZE 6, Simon 1, SZŰCS 8, Szabó. Cs: PETRÓCZI (kapus), KÁRI-HORVÁTH 3, Szórádi, Kocsis, BULATH, Blaskovits, Orosz 2. Edző: Kovács Péter
SVÉDORSZÁG: Axelsson – Spanne 1, Andersson 2, Gustavsson, VIBERG 4, LAGERSTRÖM 8 (2), Pettersson. Cs: Sjöö (kapus), KURONEN 5, Krantz, Karlfors, Nilsson. Edző: Birthe Hansson
Az eredmény alakulása. 7. p.: 3–0. 21. p.: 10–5. 39. p.: 17–13. 52. p.: 26–18
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: –, ill. 4/2
Spanyolország–Finnország 34–16, Románia–Litvánia 31–15. Az állás: 1. Magyarország 8 pont, 2. Spanyolország 6, 3. Svédország 6, 4. Románia 4, 5. Litvánia 0, 6. Finnország 0. B-csoport, 3. forduló: Franciország–Szlovénia 26–21, Hollandia–Németország 21–19, Oroszország– Lengyelország 47–13.


A két veretlen csapat összecsapásán mindkét együttes számára adott volt a lehetőség: győzelemmel csoportelső lehet egy fordulóval a befejezés előtt. A svédek óriási önbizalommal érkeztek , még egy zászlót is kifeszítettek a csarnok erkélyére, amelyen ez állt: "Eb-arany 2002”.
A mérkőzést remekül kezdte a magyar válogatott, keményen védekeztek a mieink, a svédek 3–0 után lőtték első góljukat. A védekezés tovább javult, így kevés hibát kihasználva a beállós pozícióból és betörésekből szereztek gólt a skandinávok. Ez azonban nem tűnt aggasztónak, mert átlövőink közül Mörtel Renáta ebben a szakaszban nem tudott hibázni. Kovács Péter tanítványai 10–5-re vezettek, amikor az ellenfél időt kért, majd Szűcsöt indokolatlanul kiállították az orosz bírók. Az emberhátrány megzavarta a mieink védekezését, három gólt kaptak két perc alatt. Így is előnnyel fordulhatott a magyar csapat, mert Mörtel két másodperccel a félidő vége előtt lőtt lélektanilag fontos gólt.
Szünet után tovább folytatódott a magyar lendület: perceken belül újra ötgólos lett a különbség, nem csoda, hogy Mörtel a nyolcadik gólja után külön őrzőt kapott Hansson edzőtől. Bulath vezérletével keményen, jól védekezett a csapat, Kári-Horváth fontos pillanatokban lőtt a kapuba, amikor a svédek feljöhettek volna. Támadásban Szűcs Gabriella és Vincze Melinda teljesen szétzilálta a svéd védelmet, az ellenfél hirtelen nem tudta, hogy az összesen 23 gólt lövő három belső ember közül kit is fogjon szoros emberfogással. Amikor Mörtelt őrzője magára hagyta, góllal büntetett, ha rá vigyázott, Szűcs és Vincze talált a kapuba.
A svéd szurkolók hangereje fokozatosan halkult, míg az egyre népesebb magyar szurkolótábor kiabálása betöltötte a csarnokot. A félidő utolsó harmadában örömkézilabdát játszottak lányaink, akik a legnehezebb ellenfelük ellen nyújtották eddigi legjobb teljesítményüket.
A mérkőzés után a lelkes magyar szurkolók ünnepelték a győzteseket, míg a svédek gyorsan leszedték a zászlót az erkélyről...
Ezzel a sikerrel a magyar válogatott csütörtökön már biztos csoportelsőként léphet pályára Románia ellen.

Mestermérleg
Kovács Péter: – A csapat kitűnő versenyzői erényeket csillogatott, az erős svéd csapatot fegyelmezett és okos játékkal magabiztosan verte meg. Egy részfeladatot már teljesítettünk és azon vagyunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik