Bérletet áruló kedvencek

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.09.04. 21:27
Címkék
Mérkőzésekkel teli napok állnak a két, Bajnokok Ligájában is érdekelt magyar női csapat mögött. A Herz-FTC Luxemburgban, a Dunaferr Németországban vett részt rangos nemzetközi tornán, ahol a zsúfolt program miatt egyaránt rövidített játékidejű mérkőzéseket rendeztek. Mindkét magyar együttes megtette a magáét: eljutott a döntőig, s végül ezüstérmes lett. A ferencvárosiak (akik nélkülözték két beállósukat, hiszen a válogatott Pádár Ildikó egy bordáira kapott ütés miatt kényszerült pihenőre, míg a Pozsonyból igazolt Lucia Uhraková éppen csak túlesett egy porcműtéten) már út közben is találtak maguknak ellenfelet: Németh András tanítványai ugyanis a német másodosztályú Göppingennel meccseltek, s bár a buszról leszállva léptek pályára, biztosan nyertek 35–21-re. A tornát – amelyen kétszer húszperces meccseket játszottak a csapatok – viszont vereséggel kezdték a zöld-fehérek, a francia Bésancontól kaptak ki 17–13-ra. Ezután viszont fantasztikus sorozatba kezdett a Fradi. Előbb a német Trier együttesét győzte le a magyar bajnok 20–19-re, majd az osztrák Hypo NÖ is kapitulált (23–20), végül a záró csoportkörben a fehérorosz Minszk volt az áldozat (22–18).
Az újvárosi Ferling Bernadett (balra) a luxemburgi torna legjobb mezônyjátékosa lett
Az újvárosi Ferling Bernadett (balra) a luxemburgi torna legjobb mezônyjátékosa lett
Az újvárosi Ferling Bernadett (balra) a luxemburgi torna legjobb mezônyjátékosa lett
Az újvárosi Ferling Bernadett (balra) a luxemburgi torna legjobb mezônyjátékosa lett
Az újvárosi Ferling Bernadett (balra) a luxemburgi torna legjobb mezônyjátékosa lett
Az újvárosi Ferling Bernadett (balra) a luxemburgi torna legjobb mezônyjátékosa lett
Következhetett a negyeddöntő, amelyben a belga Visé ellenében csak a ferencvárosi siker különbsége volt kérdéses, végül a rövidített játékidő ellenére is meglett a közte tíz (21–11). A fináléba jutásért a csoportmeccsek során már legyőzőtt Trier volt a zöld-fehérek ellenfele, s ismét nagy csatában győzött a Herz-FTC (22–20). A döntőben is egy "visszavágó” várt a magyar lányokra, hiszen újfent a Bésancon volt a vetélytárs, s bár Farkas Ágnes tíz gólig jutott, 29–25-re nyertek a franciák.

Rangos mezőny gyűlt össze az immár hagyományos, Bad Urach-i nemzetközi kézilabdatornán is. A németországi városban ezúttal a bajnoki ezüstérmes Dunaferr képviselte a magyar színeket, és remek szereplés után ezüstéremmel térhetett haza a dunaújvárosi csapat. Bohus Beáék kilenc mérkőzést játszottak, és öt győzelem, két döntetlen mellett mindössze két alkalommal kellett vesztesen elhagyniuk a pályát. A selejtező, illetve csoportmérkőzések során kétszer 15 perces játékidő állt a csapatok rendelkezésére, míg az elődöntő és a döntő kétszer húsz percig tartott.

Nemzetközi nôi torna, Luxemburg
Csoportmeccsek: Herz-FTC–Bésancon (francia) 13–17, –Trier (német) 20–19, –Hypo NÖ (osztrák) 23–20, –Minszk (fehérorosz) 22–18. Negyeddöntô: Herz-FTC–Visé (belga) 21–11. Elôdöntô: Herz-FTC–Trier 22–20. Döntô: Bésancon–Herz-FTC 29–25

Nemzetközi nôi torna, Bad Urach
Csoportmeccsek: Dunaferr–Skopje (macedón) 12–9, –Ljubljana (szlovén) 16–9, –Volgograd (orosz) 13–10, –Leverkusen (német) 9–9, –Mar Valencia (spanyol) 13–21, –Lublin (lengyel) 12–8, –Lützellinden (német) 16–8. Elôdöntô: Dunaferr–Lublin 18–18 – hosszabbítás után 20–20, hétméteresekkel továbbjutó a Dunaferr. Döntô: Ljubljana–Dunaferr 18–14
"Előzetesen tartottunk a szokatlan mérkőzés-időtartamtól, de utólag nagyon hasznosnak bizonyult a rövidítés. Ilyen kurta meccseken szinte nem is szabad hibázni, merthogy nincs korrigálási lehetőség, ezért viszont sokkal nagyobb koncentráció szükségeltetik. Játékosaim gyorsan ráéreztek a szokatlan ritmusra, és várakozáson felüli eredményt értek el. Ezüstérmünk értékét növeli, hogy nagyon erős ellenfeleket győztünk le, akik ugyancsak komolyan vették a tornát” – összegezte tapasztalatait Kiss Szilárd. A Dunaferr mesteredzője beszélt arról is, hogy a csapatépítés szempontjából roppant hasznosnak bizonyult a németországi kirándulás. Minden játékos becsülettel küzdött, s kiemelkedő teljesítményéért Ferling Bernadett a legjobb mezőnyjátékos, Pálinger Katalin pedig a legjobb kapus díját hozhatta haza. A dunaújvárosi együttesben ismét szerepelt Turtóczky Ágnes is, sőt a jobbszélsővel, aki legutóbb a székesfehérvári Cornexi színeiben szerepelt, szerződést kötött a Dunaferr.
Az újvárosi lányok ezen a héten hazai környezetben folytatják felkészülésüket a jövő szerdai, Kőbánya-Spartacus elleni bajnoki rajtra, és közben egy különleges feladatnak is eleget tesznek. Csütörtökön Dunaújváros főterén és a város több más pontján is ők maguk kezdik el árusítani a 2002–2003-as évadra szóló bérleteket. Az "üzleti tevékenységhez” autogramosztás és a szurkolókkal folytatott kötetlen eszmecsere is társul.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik