A Cornexi bravúrra készül

H. B., S. J.H. B., S. J.
Vágólapra másolva!
2002.10.10. 22:40
Címkék
A pénteki fehérvári női rangadón az EHF-kupában induló Cornexi-Alcoa fogadja a KEK-szereplő Győri Graboplastot, amely eddig százszázalékos a bajnokságban. A "gyilkosnak ígérkező csatára a hazai együttes kedden Kiskunhalason hangolt rá: jótékonysági gálamérkőzést játszott a bajnok Herz-FTC-vel, és 3231-re kikapott.
Vezetői szerint azonban ennek semmi jelentősége sincs, mivel a javuló formában és kirobbanó erőben levő csapat csupán edzésnek tekintette a találkozót, amelyen már jelentős előnyben is volt. A gálamérkőzés egyébként elérte célját, szép summa gyűlt össze a Jobb műszer, kevesebb szenvedés alapítvány javára, még a két csapat játékosai és vezetői is megvették az ezer forintos belépőt.
A Debrecenben aratott siker érthetően jó hangulatot keltett a fehérvári klubban, és mind a játékosok, mind a vezetők azt remélik, hogy az együttes továbbra is jól játszik, és a pénteki rangadón győzelemmel örvendezteti meg híveit.
"Videofelvételek segítségével aprólékosan kielemeztük a Győr taktikáját – mondta Zsiga Gyula, a Cornexi mestere. – A lányok láthatták, hogy milyen erőszakos az ellenfél, s mekkora szerepe van a sikereiben a rámenős játékosok egyéni szerepvállalásának. Nekünk az lesz az egyik legfontosabb dolgunk, hogy a lelkes és fiatal győrieknek ezt a harcmodorát megbénítsuk. Végre itthon is kimagasló teljesítménnyel kell előrukkolnunk, vagyis olyan koncentrált kézilabdával, ami a rutinos játékosoktól joggal elvárható a csapatjátékban.”
Az edző hangsúlyozta, hogy a támadások pontos befejezésével meggátolható a Győr gyors indításokra alapuló taktikája. Sorsdöntő lehet a kapusok közötti napi forma különbsége. Zsiga Gyula szerint a győri Irina Sirina biztosan nagyon összeszedi magát a csúcstalálkozóra, ugyanakkor Farkas Andreától, a világ egyik legjobb hálóőrétől is bravúrokat vár a közönség és a csapat. Az eddigi hazai mérkőzésein még nem nyújtott százszázalékos teljesítményt a Cornexi, és a Graboplast ellen – a Fradi és a Dunaferr ellen elbukott rangadókat követően – a legjobbkor jöhetne a csapat önbizalmát és a táblázaton elfoglalt helyét is erősítő siker. Erre azért van esélye, mert lényegesen erősebb csapat, mint korábbi öszszeállításában volt: Farkas Andreát, Deli Ritát, Siti Beátát a világ legjobb csapataiban is szívesen látnák, akárcsak Németh Helgát, Kulcsár Anitát vagy Kenyeres Fannit, valamint a román Christina Gisca igazolása is kitűnő húzás volt.
"Sokat edzettünk a héten – mondta Kenyeres Fanni –, és minden információt megkaptunk a Győrről. Képesek vagyunk legyőzni, mert erősebbek vagyunk, mint az előző évadban. Az utolsó őszi rangadónkon hazai pályán joggal várják el tőlünk a győzelmet. A saroksérülésemből felépültem, az erőnlétem már a régi.”
Győrött viszont azt emlegetik, hogy a Cornexi és annak jogelődje, a Cerbona ellen az utóbbi hét évben lejátszott 16 mérkőzés közül csak kettőn sikerült diadalmaskodniuk a székesfehérváriaknak, a többi ETO-győzelemmel végződött. Vura József edző hétfőn és kedden egyaránt két-két edzést vezényelt játékosainak, akik jókedvvel végezték a munkát. A játékosok tudják: pénteken az ugyancsak dobogós helyezésre vágyó Cornexi ellen kell bizonyítaniuk, hogy a Fradi elleni győzelmüket és mutatott játékukat nem a véletlen szülte. A két csapat jelenleg közel azonos játékerőt képvisel, s erről árulkodnak az adatok is. Némethék eddigi hét mérkőzésükön 214 (átlag: 30.5), Lovászék hat mérkőzésükön 190 (átlag: 31.6) gólt dobtak, és 171 (átlag: 24.4), illetve 135 (átlag: 22.5) gólt kaptak.
"A hétfői és keddi két-két gyakorlás után szerdán videózással kezdtünk ráhangolódni a pénteki rangadóra – mondta Vura József edző. – A lányok hangulata kitűnő, elszántak, és nyugodt szívvel mondhatom, hogy nem szálltak el a szombati sikertől. Ugyanúgy készültek, mint egy héttel korábban. Szombaton a népligetiek ellen csaknem hiba nélkül teljesítettek, és ezt a teljesítményt nem lesz könnyű megismételni. De állítják, hogy megpróbálják. A két csapat jól ismeri egymás erényeit és hibáit, gondolom, hogy Zsiga Gyula kollégám is hasonlóképpen vélekedik. Így minden azon múlik, hogy melyik csapat tudja majd jobban, eredményesebben megvalósítani az elképzeléseit.”
"A szombati mérkőzés után még fájt a sérült bokám, ezért hétfőn csak az erősítő teremben dolgoztam. A bokám már csak kissé érzékeny, sokat javult. Nagyon együtt vagyunk, és egy újabb rangadó megnyerésére készülünk” – vélekedett a győri együttes román légiósa, Carmen Nitescu.
"Szombaton belekóstoltunk a nagy és fontos győzelem ízébe, és most arra törekszünk, hogy pénteken ez megismétlődjön” – tervezgetett Vérten Orsolya.

Visszapillantó
1995–1996
Győr–Cerbona 21–15
Cerbona–Győr 13–22

1996–1997
Győr–Cerbona 27–22
Cerbona–Győr 15–21

1997–1998
Győr–Cerbona 23–13
Cerbona–Győr 18–28

1998–1999
Győr–Cerbona 39–15
Cerbona–Győr 24–22

1999–2000
Cornexi–Győr 29–22
Győr–Cornexi 36–18

2000–2001
Cornexi–Győr 22–33
Győr–Cornexi 43–28

2001–2002
Győr-Cornexi 31–28
Cornexi–Győr 26–29
Győr–Cornexi 32–27
Cornexi–Győr 27–29
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik