Fotex: arccal Szeged felé

Vágólapra másolva!
2002.10.27. 23:18
Címkék
A férfi Szuperkupán szerzett ezüstéremmel a zsebükben tértek haza Németországból a Fotex KC Veszprém kézilabdázói, akiket azonban vasárnaptól csak a szerdai, Pick-Szeged elleni szuperrangadó foglalkoztat. Persze a szombati magdeburgi kupadöntő elemzése, értékelése fontos feladat, mert összefüggésben van az elkövetkezendő hetek csúcsmérkőzéseivel, hiszen a szegedi ütközet után hat hétvégén újra a legrangosabb európai kupában, a Bajnokok Ligájában lesz érdekelt a veszprémi elitgárda.
Csoknyai (jobbra) csapatkapitányhoz méltóan dirigálta veszprémi társait a Szuperkupán
Csoknyai (jobbra) csapatkapitányhoz méltóan dirigálta veszprémi társait a Szuperkupán
Csoknyai (jobbra) csapatkapitányhoz méltóan dirigálta veszprémi társait a Szuperkupán
Csoknyai (jobbra) csapatkapitányhoz méltóan dirigálta veszprémi társait a Szuperkupán
Csoknyai (jobbra) csapatkapitányhoz méltóan dirigálta veszprémi társait a Szuperkupán
Csoknyai (jobbra) csapatkapitányhoz méltóan dirigálta veszprémi társait a Szuperkupán
"Klubunknak nagyon nagy az ázsiója a nemzetközi porondon, amit pénteken és szombaton is érezhettünk Németországban – büszkélkedett Hunyadfalvy Ákos, a veszprémiek elnöke. – A fogadtatásunk, a két mérkőzésünk és a banketten hallott értékelések sora is alátámasztotta, hogy csapatunk most valóban az első vonalba tartozik a klubok európai versengésében. Meggyőző játékkal legyőztük a Kielt, amely néhány napja csak minimális vereséget szenvedett a német bajnokságban a Magdeburgtól. A fináléban is kiegyensúlyozottak voltak az erőviszonyok, egygólos vereségünk önmagáért beszél. Kis szerencsével, nagyobb bátorsággal akár fordított eredmény is születhetett volna. Amire kíváncsiak voltunk, hogy valójában hol tartunk a BL-felkészülésben, arra megkaptuk a választ. A hátralévő napokban ennek a tornának a tanulságait kell elemeznünk. Úgy érzem, továbbra is jó úton járunk.”
A világhírű horvát szakember, Zdravko Zovko is elismeréssel beszélt játékosai teljesítményéről. "Szerettük volna megnyerni a klubcsapatok Európa-bajnokságaként kiírt Szuperkupát, s ezzel visszavágni a Magdeburgnak a legutóbbi BL-döntőben elszenvedett vereségért – vonta meg a gyorsmérleget a kiváló edző. – Volt is esélyünk erre, de ismét ellenfelünknek sikerült jobban a hajrá. De most már csak egy gólra vagyunk világhírű vetélytársunktól, amely – ne feledjük – ismét hazai környezetben kézilabdázott. A BL-csoportküzdelmekre újabb hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, s úgy vélem, nekünk legalább akkora az esélyünk a csoportunkban az első hely megszerzésére, mint a németeknek.
Férfi Szuperkupa
Elôdöntô (Dessau): THW Kiel (német)–Fotex KC Veszprém 23–31 (11–15), SC Magdeburd (német)–Ciudad Real (spanyol) 35–33 (18–15). A 3. helyért (Magdeburg): Kiel–Ciudad Real 20–32 (11–14). Döntô (Magdeburg): Magdeburg–Fotex KCV 31–30 (17–15)
Aminek viszont nagyon örülök, hogy a formánk felfelé ível, s erre az alapra tudunk építkezni a hazai rangadókon és a BL-meccseinken egyaránt.”
A 103. nemzetközi meccsét játsszó Csoknyai István hosszan tartó, makacs izomsérüléséből felépülve újra hasznos tagja volt a magyar bajnokcsapatnak. "Sokkal gyorsabb a ritmusuk ezeknek az összecsapásoknak, mint a hazai bajnoki találkozóknak – mondta a Fotex csapatkapitánya. – Úgy érzem, a két Szuperkupa-meccsen megint elkaptuk a fonalat, s remélem, a továbbiakban is hasonló formát mutatunk, mint Dessauban és Magdeburgban. Nekünk kifejezetten jót tett a rangos villámtorna, hiszen lendületbe jöttünk. Egységesek voltunk, jó csapatteljesítményt nyújtottunk, és nem sok hiányzott a végső győzelmünkhöz. Az önbizalmunknak egyértelműen jót tett, hogy végig partiban voltunk a világ jelenlegi legjobb klubcsapatával. De ennek csak akkor van igazán értéke, ha szerdán Szegeden is megmutatjuk, nem volt véletlen, ami Németországban történt. A Tisza partján Fotex-specialisták – Perger, Mezei, Habuczki –, vagyis egykori csapattársaink várnak bennünket. Megütközünk velük a hússzor negyvenesben, s meglátjuk, melyikünk az erősebb.”
Az SC Magdeburg internetes oldalának főcíme árulkodik a Szuperkupa-döntő küzdelmének hevességéről és hőfokáról: "Az SCM-gladiátorok újra Szuperkupa-győztesek”. A sajátjaikkal – egyébként okkal – elfogult németek is kiemelték, hogy a Fotex az elődöntőben remekelt az EHF-kupa-győztes Kiel ellen, és a fináléban végig fantasztikusan csatázott. Ugyanakkor megemlítik, hogy Alfred Gislason edző gárdájának az újabb Szuperkupa-diadal ebben az évadban is jó előjel lehet a BL-találkozókra. Dicsérő jelzőkkel halmozzák el a németek a nyolcgólos Abatit, a világbajnok francia válogatott egyik kulcsemberét, a sorsdöntő gólokat szerző orosz Kulesovot, valamint a sérüléséből visszatérő és néhányszor – elsősorban 23–22-es Fotex-vezetésnél – káprázatosan megvillanó, montenegrói Perunicsicset. A kétnapos verseny gólkirálya a lengyel Grzegorz Tkazyk, a legjobb játékosa pedig az izlandi Olafur Stefansson lett – mindkettő magdeburgi. A KEK-győztes és szintén világsztárok sorával felálló Ciudad Real teljesítményét is elismerik a szervezők, hiszen a spanyol együttes a Magdeburgot megszorongatta az elődöntőben, a Kiel ellen pedig simán megnyerte a bronztalálkozót.
Thorsten Vom Wege, a német mdr rádióállomás riportere, az AIPS (Nemzetközi Sportújságíró-szövetség) kézilabda-szakbizottságának tagja elmondta, hogy a német napilapok zöme csak hétfőn számol be a döntőről, mivel vasárnap nem jelenik meg. "Az elektronikus média sporthíreiben és összefoglalóiban viszont szombaton és vasárnap is a kiemelt anyagok között szerepelt a Magdeburg újabb nagy sikere, és mindenütt dicsérték a magyar bajnok teljesítményét is – mondta a német szakújságíró. – Ezt jómagam is megerősíthetem, mert a Fotex valóban nagyon megnehezítette az SCM dolgát. Ugyanakkor a Bördelandhalle négyezer szurkolója, valamint a tévéközvetítést figyelő közönség járt a legjobban, mert fordulatos, magas színvonalú gálamérkőzést látott, sok izgalommal. A csata értékét nem csökkentette, inkább növelte, hogy sportszerű légkörben zajlott. Egyértelműen kiderült, mindkét klub szenzációs csapattal vág neki a BL-küzdelmeknek, és ezzel persze ismét a szurkolók járnak a legjobban.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik