Sterbik a torna kapusa

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2002.10.28. 21:10
Címkék
A férfi Szuperkupán Németországban járt négy sztárgárda  az elsőségét megvédő német Magdeburg (BL-győztes), az ezüstérmes Fotex KC Veszprém (BL-döntős), a harmadik helyezett spanyol Ciudad Real (KEK-címvédő) és a negyedik német Kiel (EHF-kupa-győztes)  már hazatért és kicsomagolta a holmiját, míg a hölgyek hasonló négyese javában készül a szombaton Szkopjében megrendezendő Szuperkupára. A házigazda, a macedón Kometal Szkopje (BL-nyertes) szombaton az orosz Lada Togliattival (KEK-győztes) csap össze a vasárnapi fináléba kerülésért, míg a Herz-FTC (BL-döntős) a dán Ikasttal (az EHF-kupa védője) találkozik.
Sterbik Árpád a németországi Szuperkupán is a Fotex KCV egyik legjobbja volt
Sterbik Árpád a németországi Szuperkupán is a Fotex KCV egyik legjobbja volt
Sterbik Árpád a németországi Szuperkupán is a Fotex KCV egyik legjobbja volt
Sterbik Árpád a németországi Szuperkupán is a Fotex KCV egyik legjobbja volt
Sterbik Árpád a németországi Szuperkupán is a Fotex KCV egyik legjobbja volt
Sterbik Árpád a németországi Szuperkupán is a Fotex KCV egyik legjobbja volt
A dessaui és magdeburgi férfitornára sokáig fog emlékezni Sterbik Árpád, a vb-bronzérmes jugoszláv válogatott és a bajnok Fotex KCV hálóőre, akit a Szuperkupa legjobb kapusának választottak.
"Előkelő társaságba kerültem, hiszen a verseny legjobb játékosa a magdeburgi Stefansson, a gólkirálya pedig a szintén ebben a csapatban szereplő Tkaczyk lett – mondta a 23 éves világklasszis. – Tőlünk elvárták, hogy a sérülések miatt mostanában nem a legjobban szereplő Kiel ellen győzzünk az elődöntőben, és ezt a mérkőzést nyolc góllal meg is nyertük Dessauban. Óriási akarattal küzdöttünk, s végre én is jó formában védtem. Az utóbbi hetekben ugyanis valamelyest visszavetett a térdsérülésem, amely miatt két hétig pihennem kellett. Szerencsére csak beszakadt, és nem vált le a porc a térdemben, ezért nem kellett az orvosoknak belenyúlni.” A döntőre már nem túl nagy örömmel emlékezett viszsza, de azért ezen a meccsen is talált pozitívumot a Fotex játékában. "Két nap alatt két erős mérkőzést kellett vívnunk, de ragyogóan álltuk a sarat – folytatta Sterbik. –Ugyanakkor el kell mondani, hogy a házigazdák nem bíztak semmit a véletlenre, amikor szorult helyzetbe kerültek, mert átvettük a vezetést, számíthattak a bírók hathatós támogatására. De nem csupán a fináléban volt ez így, hiszen az elődöntőben a Ciudad Real ellen is csak nagyon szoros győzelmet tudtak kicsikarni. Nem tisztem a szervezés bírálata, de kikívánkozik belőlem, kicsit sem tartom szerencsésnek, hogy bármelyik Szuperkupa-szereplő csarnokában és közönsége előtt rendezzék ezt a nagyon színvonalas, magas hőfokú prezstízstornát. Ha a spanyolok lettek volna a házigazdák, akkor alighanem ők, ha a veszprémiek, akkor mi végzünk az élen. Semleges pályán reálisabb eredmények születhettek volna.”
A vajdasági Káty csapatából Veszprémbe igazoló kapusra számít Zoran Kurtes, a jugoszlávok közelmúltban kinevezett szövetségi kapitánya is, aki korábban Braniszlav Pokrajac és Zoran Zsivkomics mester segítője volt a keretben. "Kátyon ő volt az első edzőm, és öt évig foglalkozott velem – mondta Sterbik Árpád. –Megbeszéltem vele, hogy a kedden Svédországban kezdődő Világkupára nem utazom el, mert a magyar bajnokságban fontos mérkőzések várnak a Fotexre, de a világbajnokságon állok rendelkezésére. Nem tudom, hogy a Világkupán ki áll a plávik kapujába, mert Perics és Puljezsevic sem tarthat a kerettel. A spanyol, a francia és a német bajnokságban szereplő kiválasztottak többsége azonban visszatért.”
A Herz-FTC edzője, Németh András hétfőn nélkülözte a gyakorlásról a bajnokcsapat hét kerettagját, akik a legjobbak között Győrött edzőtáboroztak Mocsai Lajos szövetségi kapitány vezetésével. "Kedden újra teljes lesz a Fradi, pontosabban továbbra is hiányzik a vállműtétjéből lábadozó Brigovácz – mondta a népligetiek trénere. –A roppant erős bajnoki terhelés közepette jót tett egy kis szusszanás hétfőn, de a továbbiakban az átalakult és megerősödött Ikastra és a Szuperkupára összpontosítunk. Csütörtökön csomagolunk, pénteken pedig már Szkopjében edzünk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik