Tetőzik a hangulat Szegeden

Vágólapra másolva!
2002.10.29. 21:32
Címkék
A férfi NB I-es évad második, szerdai rangadóján az eddig százszázalékos Pick-Szeged szeretné folytatni győzelmi sorozatát, a bajnok Fotex KCV célja pedig az, hogy átmentse az EHF csúcstornáján, a magdeburgi Szuperkupán  ahol második lett  mutatott remek formáját.
A honosítás elôtt álló Eklemovics (8) és Jovics újra szikrázó csatát vívhat Szegeden
A honosítás elôtt álló Eklemovics (8) és Jovics újra szikrázó csatát vívhat Szegeden
A honosítás elôtt álló Eklemovics (8) és Jovics újra szikrázó csatát vívhat Szegeden
A honosítás elôtt álló Eklemovics (8) és Jovics újra szikrázó csatát vívhat Szegeden
A honosítás elôtt álló Eklemovics (8) és Jovics újra szikrázó csatát vívhat Szegeden
A honosítás elôtt álló Eklemovics (8) és Jovics újra szikrázó csatát vívhat Szegeden
Kővári Árpád, a szegediek elnöke és Dragan Djukics edző egyaránt azt emelte ki, a Pick és a Fotex is jól igazolt a nyáron, ezért erősödött. "Ugyanakkor egyik gárda tagjai sincsenek tökéletesen összeszokva – hangoztatta az elnök. – Vetélytársunk előnye, hogy tizenhét-tizennyolc képzett, kiforrott játékosa áll harcra készen. Hasonló kerete jelenleg egyetlen másik hazai klubnak sincs. A Pick-Szeged évek óta igyekszik felvenni a versenyt a Veszprémmel, és a lehetőségeihez képest állja a sarat. A célunk a dobogós helyek valamelyikének megszerzése, és ebbe az aranyérem is beletartozik. Ehhez itthon a javunkra kell eldönteni a háromesélyes csatát. Számítunk rá, hogy túlfűtött hangulat uralkodhat a pályán és a nézőtéren is, ezért sok múlhat a játékvezetőkön, akiknek kézben kell tartaniuk a rangadót.”
Djukics edző örömmel újságolta, hogy valamennyi játékosa egészséges, és nagy becsvággyal várja az évad egyik legfontosabb bajnoki találkozóját. "Ugyanakkor valamennyien tudjuk, hogy ez is csak egy a sok nehéz mérkőzésünk közül, amelyen a lehető legjobb eredményt kell elérnünk – mondta a mester. – Rendkívül fontosnak tartottuk a csapat lelki felkészítését, hiszen a sok azonos képességű és tudású, világbajnokságra is készülő szegedi és veszprémi válogatott sztár játékát az apró pszichés momentumok is döntően befolyásolhatják. Rettentően nehéz taktikai csata, óriási derbi lesz, hiszen európai kupameccsnek is beillik a találkozó, de igyekeztünk alaposan felkészülni a csúcsformában levő Veszprém színes variációira. Láttam ellenfelünk mérkőzéseit a Szuperkupán, de szerdán egy új meccs kezdődik, más körülmények között, más ambíciókkal. A nagy tét, a felfokozott hangulat mindenkiből, még azokból a játékosokból is többet hozhat ki, akik az utóbbi mérkőzéseken szerényebben teljesítettek.” Azt már Kővári Árpád fűzte hozzá, hogy főleg Bajusztól, Laluskától és Puljezsevicstől vár formajavulást a Pick-vezérkar, míg a többieknek az eddigi kitűnő teljesítménye kell a Fotex legyőzéséhez.
A szegediek egyik kulcsembere, a sérüléséből felépült Kotormán Attila elmondta, hogy csapata tíz napja készül a rangadóra. "Egyrészt jó, hogy ennyi időt tudtunk szánni a Fotex elleni taktika gyakorlására – vélekedett –, másrészt viszont kiestünk a meccsritmusból. A védekező taktikánkat és a támadási elképzeléseinket egyaránt alaposan kidolgoztuk, és tudjuk, a sikerért fegyelmezetten kell küzdenünk. Mindegy, hány gólt lövök, csak a csapat ne legyen görcsös, hanem játssza a saját stílusát, és szerezzen két pontot.”
"A Pick az ország egyik legjobb csapata – mondta Zdravko Zovko a bajnokcsapat horvát szakvezetője. – Nagy csata várható, különösen azért, mert a hazaiak még nem vesztettek pontot. Esetleges győzelmükkel három pont lehetne az előnyük velünk szemben. De ha úgy kézilabdázunk, mint a minap Németországban, akkor mi nyerünk. Van még néhány nyitott kérdés, amiről csakközvetlenül a mérkőzés előtt döntök. Például,ki legyen a jobbszélső, játsszon-e Lazarov? Csoknyai sérülése sem jött teljesen rendbe, még mindig injekciózzák. Nekem hosszú távon van rá szükségem, hiszen a védekezésünkalapembere.”
A sok nagy csatában edződött Pásztor István bizakodva várta az ősz mérkőzését. "Nekünk nagyon jót tett, hogy közvetlenül a szegedi összecsapás előtt játszhattunk a Szuperkupán – jegyezte meg a válogatott balszélsője. – Nekünk legalább akkora az esélyünk a győzelemre, mint a Szegednek. Ilyenkor persze a pillanatnyi forma dönthet, de azért a rutin is számít.”
Skaliczki László szövetségi kapitány is érdeklődéssel nézett a Szeged–Veszprém derbi elé. "Az évad egyik legfontosabb mérkőzése – mondta. – Sok múlik azon, hogy melyik csapat tud gyors indításokból több gólt szerezni, mert a felállt védőfala mindkettőnek roppant erős, magas és agresszív. Zovko mester okkal töpreng, hogy a a külföldiek közül a gyors Dzombát vagy a mesterlövész Lazarovot hagyja-e ki, mert, szerintem Jovicra szüksége van a csapatnak a védekezésben. Djukics edző bízhat Matics és Berta gyorsaságában és a kitűnő belső hármasában.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik