Fontos dunaújvárosi pontok

SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYSIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.04.13. 22:00
Címkék
Felmosóronggyal törölgette a beázó jégcsarnok műanyag borítását Róth Kálmán, a győriek edzője, illetve Mátéfi Eszter, az újvárosiak másodedzője.
Kiss Szilárd, a Dunaferr edzője elmondta, hogy nem sokkal a találkozó előtt még tizenegy tócsa éktelenkedett a pályán, de a szakemberek tömítették a tetőn a réseket, ezért a rangadó kezdetén már csak egy-két cseppet kellett feltörölni.
A BL-elődöntős Dunaújvárosban minden játékos egészségesen várta a találkozót, és Kiss Szilárd bízott benne, hogy a lányok átérzik a mérkőzés fontosságát. "A védekezés hatékonysága eldöntheti a két pont sorsát" – vélekedett a mester.
Az EHF-kupa elődöntős Győrből hiányzott a lábsérüléssel bajlódó Vérten, aki a bemelegítés után döntötte el, hogy nem tudja vállalni a játékot. Róth Kálmán elmondta, hogy Juhász játszik a bal szélen, valamint nevezi a találkozóra Belsőt, illetve Petróczi helyett a szintén nagyon tehetséges Herr kaphat bizonyítási lehetőséget.
Ferling és Pigniczki góljaival, kimaradó győri helyzetekkel, valamint Pálinger bravúrjaival kezdődött az aranyérem sorsát is jelentősen befolyásoló bajnoki rangadó. A védekezését mindkét együttes remekül megszervezte, de a gyors leindítások fegyverét többször tudta sikerrel alkalmazni a Dunaferr. Radulovics gyakran próbálta helyzetbe hozni Kulcsárt, majd ő maga is eredményesen lőtt. Nagy Ivett is többször megiramodott, míg az ETO a félidő közepéig csak elvétve tudta áttörni az újvárosiak remek, nyitott védőfalát (7–2). Sirinával is elégedetlen volt Róth edző, ezért Herr állt a győri kapuba.

A váltakozó színvonalú csatában a Dunaferr okosan kihasználta ellenfele hibáit, és úgy tűnt, annyit ad ki magából, amennyi feltétlenül kell három-négy gólos előnye biztos megtartásához.
A szünetben Mocsai Lajos szövetségi kapitány arról beszélt, hogy hatalmas presztízscsatát vív a két élcsapat. "Óriási a feszültség a pályán, és ez főleg a játékosok védekezésén látszik – mondta a kapitány. – A műanyag borítású talaj is furcsa a lányoknak, de a Dunaferr legalább hozzászokik a hét végi BL-elődöntőig."
Győri fellángolással és kimaradó hazai hetesekkel folytatódott a találkozó, ám 12–10 után Pálffy vezérletével újra elhúzott a bajnok (16–11). Görbiczék még goromba szabálytalanságok árán sem tudták megállítani vetélytársukat. Ferlinget bokasérülése miatt ápolni kellett, de a válogatott irányító visszatérhetett a pályára.
Annak ellenére sem maradt megválaszolatlan kérdés a hajrára, hogy a Dunaferr ezúttal jócskán elmaradt legjobb formájától. Radulovics és Pálinger világklasszishoz méltó góljai, illetve védései révén nőtt a különbség (23–15). A vendégeknél a válogatottak többsége rossz napot fogott ki, és a Győrnek egy percig sem volt esélye a pontszerzésre. Róth Kálmán tanítványainak a héten sokat kell dolgozniuk azért, hogy a vasárnapi európai kupaelődöntőben elegendő előnyt szerezhessenek a visszavágóra. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik