Fantasztikus Dunaferr-bravúr

SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYSIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.04.14. 22:24
Címkék
A rájátszás első rangadója előtt megtudtuk, hogy az újvárosi Rosta Miklós, a válogatott beállósa a bajnokság befejeztével, vagyis május közepén veti alá magát sürgető térdműtétjének. Kérdés, hogy a nyár közepén kezdődő olimpiai felkészülésben részt vehet-e?
Kolics János edző azt remélte, hogy csapata átlövői nem akadnak fenn a szegedi védőfalon, és nem babonázza meg őket Puljezsevics kapus, akinek főszerep jutott a szegedi sikerekből a legutóbbi bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzéseken.
Kovács Péter, a Pick-Szeged edzője nem számíthatott a kézsérüléssel bajlódó Vadkertire. "Remélem, valamennyi játékosom tudja, hogy a jövőnk szempontjából milyen fontos találkozó előtt állunk" – vélekedett a szegedi edző.
A bajnoki aranyéremre pályázó Pick-Szeged játékosai azonban mintha mégsem lettek volna tökéletesen tisztában a feladatukkal és a tét nagyságával, illetve mintha nem vették volna kellően komolyan a rangadót. A szerb válogatottak – Krivokapics és Eklemovics – lövésváltásával kezdődött a csata, majd Császár rendre rést talált Mezei és Habuczki között, és Puljezsevics is elnézett több lövést. A négy-öt góllal vezető Dunaferrben Stochl halmozta a bravúrokat, Kemény és Rosta "kivette" a csatából Mezeit, míg Krivokapics, Császár, Katzirz és Kertész bátran és okosan támadott. Ezzel szemben a szegedi akciók többször végződtek eladott labdával, lépéshibával és pontatlan lövéssel. A vendégek játékán valamelyest lendített Perger beállása: a válogatott kapus hétméterest és ziccereket hárított, ám ez csak ahhoz volt elegendő, hogy ne nőjön harmatosan és olykor balszerencsésen támadó csapata hátránya.
Amikor a Dunaferr tízperces gólcsendet tartott, valamint a Szeged kezdett ébredezni, 11–10 lett az állás. Oláh ekkor büntetőt hibázott, igaz, Krivokapics hétméteresét meg Perger hárította. A fiatalokra építő, alakulóban levő Dunaferr egy-egy rutinosabb csillaga is megvillant, majd Sándor ejtésével visszaállt a korábbi, tetemesnek mondható különbség (15–11). Zubait is nehezen tartották a vendégek, akik durva belemenésekkel sem tudták megállítani Katzirzot és Császárt. Kölcsönösen kimaradó ziccerek és elpuskázott emberelőnyös helyzetek után a Dunaferr bátrabban és okosabban támadott, még a Szeged csak erőlködött, képtelen volt megvalósítani elképzeléseit. A kapusok mindkét oldalon remekeltek, ám Perger előtt egyre többször szétnyílt a szegedi védőfal, amelyet Krivokapics rendre átlőtt.

Az NSO ajánlja:

Rájátszás, alsóház
Rájátszás, felsőház
Az alapszakasz eredményei

Bajnoki adatbank

Kézilabda-fórumaink


Szavazás

Ki nyeri a férfi NB I-et?

A combsérülést szenvedő Kertész helyére Vujin állt és Kovács Péter is cserékkel igyekezett frissíteni csapatát, amelyre ez rá is fért, hiszen Katzirz ötödik góljával már 22–14 lett az állás. Eklemovics, Bajusz és Berta teljesítményével sem lehetett elégedett Kovács Péter, akinek a csapata a második félidőben szinte végig alárendelt szerepet játszott. Ehhez persze kellett Stochl bravúrsorozata, valamint a Dunaferr erőszakos és hatékony védőjátéka. A Pick-Szegedben nem akadt vezéregyéniség, valamint sorra betliztek a magyar és a szerb válogatott csillagok. Perger bravúrjai nélkül még fényesebb diadalt ünnepelhettek volna a hazaiak, akiknél valamennyi játékos tudása legjavát nyújtotta.
A végjáték 26–17-nél kezdődött, de ekkor már a tönkrevert Pick-Szeged és a diadalmámorban úszó Dunaferr csatázott. Stochl újabb büntetőt hárított, a vendégek szinte megsemmisülve várták a számukra megváltó bírói sípszót. A Dunaferr-bravúr egyben azt is jelenti, hogy a Szegednek roppant nehéz dolga lesz a folytatásban, ha le akarja taszítani a trónról legnagyobb vetélytársát, a Fotex KCV-t. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik