Szenzációs Loki-siker a debreceni arénában

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2005.01.28. 22:48
Címkék
Fantasztikus hangulatban kezdődött a rangadó, zsúfolásig megtelt a Hódos Imre Sportcsarnok nézőtere. Laurencz László három kapust nevezett be, mivel a héten az egyik edzésen Vorozscova fejét eltalálta a labda és a hálóőr kisebb agyrázkódást szenvedett. (A pénteki teljesítményén ez nem látszott.)











Pusztán fél perc telt el, amikor Szűcs Gabriella ellenállhatatlanul tört át a zöld-fehérek védőfalán és máris ujjongott a publikum. Jól kezdett tehát a Loki, de aztán több labdát is eladott, így rendre indulhattak a népligetiek, akik góllal fejezhették be az akcióikat. Miközben Tóth Tímeát remekül semlegesítették a vendéglátók, addig Kamper megszórta a Loki kapuját. A 22. percben még kétgólos FTC-előnyt jegyezhettünk fel, de aztán a debreceni gólok áradata következett. Tóth Tímeának a vendégek nyolcperces gólcsendjét sikerült megtörnie hétméteresből.
Feltűnő volt, hogy a zöld-fehérek a felállt védelemmel szemben tehetetlenek voltak, erre a taktikára nem nagyon tudtak ellenszert, míg a piros-fehéreknek mindig vittek ötletet a játékba, és tartották három-négy gólos előnyüket. Még az sem tudta kizökkenteni őket a ritmusból, hogy a 36. percben Kereki Edina térde kifordult, és a jobbszélső nem tudta folytatni a játékot. A helyére beálló ifjú tehetség, Csáki Viktória kiválóan pótolta őt.
Ezen a napon szinte mindenki átlagon felülit nyújtott a hajdúsági együttesben. A kisebb pihenő után a hajrára visszatérő Orbán góljai élményszámba mentek, s ez fokozta az amúgy is kiváló hangulatot. Ekkor már biztosnak tűnt: ezen a napon megállíthatatlan a DVSC.
A mérkőzést követően fantasztikus ünneplés kezdődött, hiszen megtört a nyolcéves átok - legutóbb 1997-ben nyertek a debreceniek a Ferencváros ellen. A Loki a diadallal versenyben maradt az NB I rájátszásának felsőházába kerülésért.

A térdsérülést szenvedô Kereki Edina (balra) és Kirsner Erika hatalmas csatát vívott (Fotó: Czeglédi Zsolt)
A térdsérülést szenvedô Kereki Edina (balra) és Kirsner Erika hatalmas csatát vívott (Fotó: Czeglédi Zsolt)
A térdsérülést szenvedô Kereki Edina (balra) és Kirsner Erika hatalmas csatát vívott (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Gondolta, hogy a Dunaferr után az FTC-t is legyőzik?
Laurencz László: - Nagyon kíváncsi voltam arra, hogy a kiskunhalasi megingásunk után, valamint az FTC Győr elleni diadalát követően mi történik a két csapat találkozóján. Persze minden fordítva történt, mint néhány nappal ezelőtt, de hát ezért is érdekes a női kézilabda.

Miben múlta felül a Ferencvárost a Debrecen?
Németh András: - A hazaiak megérdemelten nyertek, egyrészt azért, mert az átlövőik sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, másrészt azért, mert nagyon szellősen védekeztünk.

Szavazás

Ki nyeri meg a női kézilabda-bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik