Simán győzött a Nürnberg

KERESZTÚRI GYULAKERESZTÚRI GYULA
Vágólapra másolva!
2005.02.19. 22:58
Címkék
Az európai Challange-kupa - valamint a német kupasorozat tavalyi győztese tizenegy játékossal érkezett Vácra. Herbert Müller Bundesliga listavezető csapatában kilenc játékos már szerepelt a felnőttválogatottban, közülük kettő-kettő az osztrák, a szlovák, illetve a román címeres mezt ölthette magára.
A szombati találkozó pályaválasztói a nürnbergiek voltak, azonban egy héttel ezelőttig, a sorsolás szerinti időpontban nagyszabású játékkiállítás miatt nem tudták fogadni a magyarokat. Így a klubok megegyeztek, hogy egy hétvégén a váci sportcsarnokban döntik el a továbbjutást. Mint megtudtuk, a németeknél vizsgái miatt hiányzott a juniorválogatott Annika Schmid, Georgeta Dinis-Virtic pedig magas lázzal bajlódott. Sokkal rosszabb volt a helyzet a váciaknál. A hosszabb időre kidőlő Ôrin, Patrun kívül további egy csapatra való játékos hagyott ki sérülés és betegség miatt az utóbbi időszakban edzéseket és mérkőzéseket.

Rendkívül dinamikus játékkal kezdtek az együttesek, és már ekkor látszott, hogy az alapcsapatok teljesítménye dönthet a továbbjutásról, mivel mindkét cserepad rövid volt. Az első játékrész feléig vezetgettek a váciak, majd hirtelen elfogyott a támadótudomány. Hét percig nem született hazai gól, miközben a németek eredményes kontrákból négygólos előnyt szereztek. Vura József időt is kért, de továbbra is csak a belső hármasa (Mátyás, Ilyés, Hornyák) eredményességében bízhatott. A Nürnberg ekkorra kiismerte a mieink szűk repertoárját, és tulajdonképpen a párharc első negyedére egyértelművé tette, hogy erősebb együttes a német listavezető. A szünet után tíz percig folytatódott a nyomasztó vendégfölény, majd fordult a kocka, és végre ötletes akciókkal megfelezte hátrányát a váci csapat. A hajrában ismét német gólok következtek. Az ereje végső tartalékát is bevető magyar együttesnek a mai visszavágóra csak nagyon halvány esélye maradt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik