Pontosan tudják, mit rontottak el

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.04.11. 22:38
Címkék
Hosszú volt az út hazafelé Lipcséből a Győri Graboplastnak. A vasárnapi 33-27-es német sikerrel végződő EHF-kupa-elődöntő után ugyanis buszra szállt a csapat, és hétfő reggel ért haza.
- Az úton meg tudták nézni a találkozót? - kérdeztük Róth Kálmán edzőt.
- Nem volt rá lehetőségünk a buszon - válaszolta -, de nem is szeretem, ha ilyenkor egyből videóznak a lányok. Nem tartom szerencsésnek, hogy a még friss élményeket újra átéljék.

- Milyen volt a lányok hangulata?
- Pontosan érezték, hogy a Leipzig semmivel sem jobb csapat, ezért bosszankodtak. Tudják, mit rontottak el, s magukat okolták a vereség miatt. Az egyértelmű, hogy Gogirlán és Herren kívül nem volt jó teljesítmény nálunk.

Az ötgólos Vérten Orsolyán, a Gyôr válogatott balszélsôjén nem múlott
Az ötgólos Vérten Orsolyán, a Gyôr válogatott balszélsôjén nem múlott
Az ötgólos Vérten Orsolyán, a Gyôr válogatott balszélsôjén nem múlott
- A szűk vereség is jó eredménynek számított volna?
- A második félidőben hétgólos hátrányból jöttünk vissza mínusz kettőre. Ekkor az időkéréseknél elmondtam a lányoknak, hogy itt a szoros eredmény számunkra nagyon jó lenne a visszavágóra. Ennek ellenére kapkodva, sokszor felelőtlen megoldásokat választva játszottunk. Emiatt nagyon nehéz dolgunk lesz a második meccsen.

- Miben kell javulniuk?
- Nagyon fontos, hogy a kulcsemberek közül ne csak egy hozza magát, legalább három-négy játékosnak kell átlagon felüli produkciót nyújtania. Javítani kell a védekezésünket, s nagyon fontos, hogy az ellenfél lerohanásainál gyorsabban rendeződjünk vissza. S természetesen az sem fordulhat elő még egyszer, hogy a kipattanó labdák kivétel nélkül a lipcseiekhez kerüljenek.

- Már az első félidőben piros lapot kapott az ellenfél egyik kulcsembere, Wörz, mégis úgy tűnt, hogy a német irányító kiválása a mieinket zavarta meg.
- Ez valóban így van. Wörz nagyon jól játszott a Metz elleni negyeddöntőben, most azonban nem ment neki. Amikor pedig a lelátóra kényszerült, nagyon jól helyettesítették. Ezzel együtt úgy érzem, hogy míg nálunk alig akadt jó teljesítmény, ellenfelünk kihozta magából a maximumot.

Djokics sérült

A lipcsei csata 13. percében Ana Djokics egy ütközés után a földön maradt, s hétfôn Gyôrött MR-vizsgálattal próbálták megállapítani, mitôl fáj a játékos válla. „Egy régi ficamból visszamaradt sérülés zavarja a képet – mondta dr. Balogh Péter csapatorvos –, ám úgy tûnik, a vállizület rögzítése sérült meg. Nincs szükség mûtétre, de egy-két hét pihenô mégis vár a játékosra.”
- A visszavágón már számíthat a betegsége miatt hiányzó jobbszélsőre, Bódi Bernadettre?
- Remélem igen, hiszen azóta kiderült, hogy talán mégsem olyan súlyos a probléma. Így bízom benne, hogy a második meccsen ő is ott lehet.

- Mennyi esélyt lát a fináléba kerülésre?
- Az első meccs előtt azt mondtam, hogy ötven-ötven százalék mindkét együttes sansza, ám a hatgólos különbség miatt most talán kicsit esélyesebb a Lipcse. Persze ez nem jelenti azt, hogy feladnánk, sőt ha tanulunk a hibáinkból, akkor teljesülhet az álmunk, ott lehetünk a döntőben.

- Hogy alakul a csapat heti programja?
- Hétfőn pihentek a lányok, kedden pedig az e-on sportnapján veszünk részt. Aztán szerdától már csak a visszavágóra kell koncentrálnunk.

Szavazás

Győr-Cornexi a női EHF-kupa döntőjében. Mit vár?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik