A Szkopje edzője a Hypo élén?

H. L., S. J.H. L., S. J.
Vágólapra másolva!
2005.04.21. 02:26
Címkék
A Fradi ellen 2002-ben női Bajnokok Ligáját nyerő Kometal GP Szkopje harmadszor került be a legrangosabb európai kupasorozat fináléjába, amelyben május 14. és 22. között a Dunaferrt búcsúztató dán Slagelse lesz a vetélytársa (a viszavágót a macedón fővárosban rendezik meg).
A BL-elődöntő párharcában történetük során először sikerült a szkopjeieknek felülmúlniuk az osztrák Hypo NÖ-t, a nyolcszoros BEK-, illetve BL-győztest.Eddig négyszer került szembe a macedón és az osztrák együttes a BL-ben, és mindig a südstadtiak voltak a sikeresebbek (2000-ben a botrányos döntőben is). Az idei elődöntő első találkozóján 32-30-ra nyert otthon a Hypo, a visszavágón 22-18-ra a Kometal.A szkopjei sportcsarnok már két órával a mérkőzés előtt zsúfolásig megtelt, a 2400 ülőhely egy szálig elkelt. A botrányt elkerülendő a terem tele volt civil ruhás rendőrökkel, ráadásul a bécsiek magukkal hozták a saját testőreiket is. A macedónok nemcsak Gunnar Prokop osztrák menedzsertől, hanem az EHF megfigyelőjétől, Sinka Lászlótól is tartottak. Attól féltek, hogy incidens esetében a magyar szakember úgy festi le a helyzetet, hogy a Kale-csarnokban ne lehessen lejátszani júniusban a macedón-magyar férfi Eb-selejtezőt.

A mérkőzést borzalmasan kezdték a hazaiak, (4-8), s a Szkopje edzője, az ukrán Andrej Portnoj a szünetig (8-11) tehetetlen volt. A folytatásban Kasztratovics, a csapatkapitány (minden idők legjobb macedón játékosa) kezébe vette a karmesteri pálcát. A hazaiak legjobbja mégis a sérüléssel bajlódó, török Yeliz Özel volt, akinek a góljaival fordított és elhúzott a Szkopje. Özel Bécsben tíz gólt lőtt, otthon kilencet, s a mérkőzés hőse lett. Az osztrákoknál Logvin (5 gól), Rotis (4), Bilobrk (3) és Spiridon (3) volt jó.
Gunnar Prokop a norvég játékvezetőket is hibáztatta csapata vereségéért. "Nincs rendben, hogy az EHF egy ilyen fontos mérkőzésre olyan bírópárost küld, amely hazájában is csak a harmadik helyre rangsorolt. A norvégok nem engedték kibontakozni csapatomat, ugyanakkor igaz, a Kometal nagyon erős ellenfél volt" - mondta Prokop.

A szkopjei lapok szerint a Kometal edzője és a macedón válogatott szövetségi kapitánya, Andrej Portnoj lehet a Hypo NÖ új trénere, aki a csapat szakmai vezetésével júniusig megbízott Kovács Ferenc helyére kerülhet.
"Osztrák újságíróknak azt mondta Portnoj, hogy szívesen jönne Bécsbe - vélekedett a Nemzeti Sportnak a találgatásokról Kovács Ferenc. - Gunnar Prokop irányítja a Hypóban a szakmai munkát, s szerinte az edzőkérdés az évad végéig már nem téma. Tőle még sosem hallottam Portnoj nevét."
Gunnar Prokop lapunknak hozzáfűzte: "Azt szerettük volna, hogy az aktív sportolást befejező svéd Magnus Wislander, az évszázad kézilabdázója legyen a Hypo új edzője. Beszéltem vele, de ő egyelőre nem mondott igent, mert most a svéd harmadik ligában próbálja ki edzői képességeit. Ki tudja? Talán egy-két éven belül hozzánk jön a negyvenegy esztendős kézilabdás-legenda."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik