Skaliczki számítana Pérezre

H. L., S. J.H. L., S. J.
Vágólapra másolva!
2005.05.04. 22:02
Címkék
Fantasztikus lelkesedéssel készülődnek a macedónok a Magyarország elleni, júniusi férfi Eb-selejtezőre. Zoran Zsivkovics, a keret szerb szövetségi kapitánya a napokban egyelőre a hazai bajnokságban szereplő játékosokkal kívánt foglalkozni (a külföldi klubokban játszókra csak később számít), de a háromnaposra tervezett szkopjei összetartás elmaradt. Az ok: a Macedón Kupa négyes döntője után nem pihenhettek volna a legjobbak, mivel ezen a héten már a bajnoki rájátszás is megkezdődik. A kupagyőztes Peliszter Bitola (hét játékosa szerepel a keretben) kérésére tehát elhalasztották a válogatott edzőtáborozását. Május végére Zsivkovics már a szűkített, az idegenlégiósokat is felvonultató keretet hívja össze. Akikre számítana: Lazarov (Fotex KCV), Majnov (RK Zagreb), Atanaszovszki (Villefranche - francia), Sztojanovics (Kozina Gold - szlovén), Miszovszki (Silkeborg - dán), Bresztovac (Villefranche).
A veszprémi Pérez Carlos (14) nagyot lendíthetne csapatunkon a Macedónia elleni Eb-selejtezôn(Fotó: Németh Ferenc)
A veszprémi Pérez Carlos (14) nagyot lendíthetne csapatunkon a Macedónia elleni Eb-selejtezôn(Fotó: Németh Ferenc)
A veszprémi Pérez Carlos (14) nagyot lendíthetne csapatunkon a Macedónia elleni Eb-selejtezôn(Fotó: Németh Ferenc)
A veszprémi Pérez Carlos (14) nagyot lendíthetne csapatunkon a Macedónia elleni Eb-selejtezôn(Fotó: Németh Ferenc)
A veszprémi Pérez Carlos (14) nagyot lendíthetne csapatunkon a Macedónia elleni Eb-selejtezôn(Fotó: Németh Ferenc)
A veszprémi Pérez Carlos (14) nagyot lendíthetne csapatunkon a Macedónia elleni Eb-selejtezôn(Fotó: Németh Ferenc)
A macedónok nagy figyelemmel kísérik, hogy a magyar médiában mi jelenik meg válogatottjukról. "A magyarok félnek Manaszkovtól" című cikkében a szkopjei Dnevnik arról számolt be, amit lapunk nemrégen közölt a 41 éves Pepi Manaszkov (minden idők legjobb macedón kézilabdázója) esetleges visszatéréséről a válogatottba, valamint utalt Skaliczki László szövetségi kapitány véleményére. "A magyar kapitány kiemelte, hogy az a csapat, amelyet a magyarok két évvel korábban az Eb-selejtezőben legyőztek, most érettebb, rutinosabb és motiváltabb, azaz veszélyesebb"- írja a lap, és hozzáteszi, a magyar válogatott külön készülődik a fehérorosz, Ivan Telepnjev játékára, mert a Nemzeti Sport kiszivárogtatta, hogy a játékos nemsokára megkapja a macedón állampolgárságot. Így az ő játéka nem okozhat meglepetést a Skaliczki-csapatnak.

Ugyanakkor a magyarok sem tudják túlságosan meglepni a macedónokat, akiknek a legjobbja, a mieinket jól ismerő Kiril Lazarov, a bajnok Fotex KCV fényes csillaga. A Dnevniknek elmondta Lazarov, hogy a magyarok a sorsolás pillanatában azt gondolták, könnyen legyőzhető ellenfelet kaptak. "Ahogy telik az idő, egyre óvatosabbak - vélekedett a válogatott csapatkapitánya. - Olyannyira, hogy a kubai Pérez is visszakerülhet a válogatottba, és ellenünk szinte biztosan játszani fog. Korábban bejelentette, már nem vállalja a szereplést a válogatottban, de én legutóbb igyekeztem kiprovokálni tőle a választ, ami egy rejtélyes mosoly volt. Nem akarta kimondani a választ, de a mosolya sokat elárult."

Egy mondat még Manaszkovról: a visszatéréséről még nincs döntés, egyelőre nem mondott sem igent, sem nemet Zsivkovicsnak. A kupadöntőben viszont sziporkázó játékkal segítette győzelemre a Pelisztert, amely a bajnoki rájátszást is esélyesként kezdi, hiszen megnyerte az alapszakaszt.

Zoran Zsivkovicsnak kellemetlen hír volt, hogy a Szlovéniában idegenlégióskodó, az ottani bajnoki góllövőlistát vezető Radoszlav Sztojanovics kézfejtörést szenvedett. Mivel csapata, a Kozina először jutott be a rájátszásba és a kupaelődöntőben is érdekelt, a klub orvosai igyekeznek elhalasztani a legjobb játékos műtétjét. "Egyelőre pihenek, s ha javul az állapotom, akkor a kupaelődöntőben, május huszonnyolcadikán szeretnék játszani, s természetesen a magyarok elleni selejtezőn is" - mondta Sztojanovics, akire az évad végén biztosan kézműtét vár.
A portugáliai vb (2003) gólkirálya, Pérez Carlos kulcsjátékosa lehetne az athéni negyedik helyezett Skaliczki-csapatnak, ám a veszprémi sztár januárban bejelentette, már nem kíván magyar színekben kézilabdázni. A szövetségi kapitány azóta is bizakodik, hogy Pérez megváltoztatja a döntését, és segít legjobbjainknak a macedónok elleni selejtezőn.

Szavazás

Magyarország - Macedónia pótselejtező. Ott leszünk-e a férfi Eb-n?

"A világklasszis átlövő felépült lábsérüléséből és ismét kirobbanó formában van - mondta Nemzeti Sportnak Skaliczki László. - A bajnoki rájátszásban nagy kedvvel és kitűnően kézilabdázik. Remélem, eredményesen fejeződik be a visszatéréséről folyó megbeszélés, mert óriásit lendíthetne csaptunk teljesítményén a selejtezőben."

A hamarosan összehívandó tárgyaláson Vass Sándor, a szövetség szakmai alelnöke, a játékos és menedzsere, valamint a Fotex képviselője vesznek részt. Ezt az információt valamennyi érintett megerősítette. ---- A tavalyi balesete után fokozatosan felépülő, de még nem tökéletesen egészséges Renato Sulic (Fotex KCV) nem marad Veszprémben, hanem várhatóan visszatér a Badel Zagrebbe. A magyar bajnok vezetői közölték: a kitűnő beállós nem tudta teljesíteni vállalását, vagyis áprilisig nem lett mérkőzésre kész, ezért tegnap felbontották vele a jövő nyárig szóló szerződést.

A Badel Zagreb - miután súlyos, 37-25-ös vereséget szenvedett a KEK-döntő első mérkőzésén a spanyol Ademar León (a szegedi Laluska Balázs új csapata) otthonában - azt tervezi, hogy a következő évadra tovább erősít. A híres klub két szerb-montenegrói válogatottal tárgyal, a montenegrói Goran Djukanoviccsal (Lovcsen), valamint Petar Kapiszodával (Boszna Szarajevo). Ugyanakkor Németországból hazatérhet a korábbi válogatott Dragan Jerkovic (Eisenach) kapus. A bosnyák Ivdidacból érkezne Derzic, Buntic és Alusic. ---- A francia szövetség hivatalos statisztikája szerint a bajnokság legjobb kapusa a macedón válogatott Danilo Bresztovac (Villefranche), aki az eddigi 21 bajnoki mérkőzésen 274 sikeres védést könyvelt el, vagyis meccsenkénti átlaga 13.6; a második helyen a bosnyák Dragan Pocsucsa (Ivry) áll 265 védéssel, és a harmadik legsikeresebb kapus is délszláv, a szerb Nebojsza Sztojinovics (Chambery, 223). Mögöttük áll a francia válogatott két kapusa, Omeyer (222) és Martini (215).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik