Tarolt a Ferencváros a fehérvári csarnokban

székelyhidi jánosszékelyhidi jános
Vágólapra másolva!
2005.05.07. 23:54
Címkék
Evés közben jön meg az étvágy. A Cornexi-Alcoa-HSB Holding jogelődjét, a Köfém SC-t is tekintve az utóbbi fél évszázad alatt ebben az évadban érte el legjobb eredményeit a fehérvári női csapat (figyelembe véve az EHF-kupa-döntőbe jutást is). A bajnokságban is remeklő Cornexinek a rájátszásában először van esélye, hogy további kiváló produkciójával elcsípje a bronzérmet. Érthető tehát, hogy mindenre odafigyelnek a vezetők és a szurkolók. Sokan nem értették a héten, miért kellett a Fradi elleni találkozóra kijelölt Horváth, Marton kettőst lecserélni. Ugyanakkor tény: a Cornexi-FTC találkozón a végeredmény nem a bírókon múlott.
A válogatott Tóth Tímea (fehérben) újra kirobbanó formában játszott, s fôszerepe volt az FTC diadalában (Fotó: Danis Barna)
A válogatott Tóth Tímea (fehérben) újra kirobbanó formában játszott, s fôszerepe volt az FTC diadalában (Fotó: Danis Barna)
A válogatott Tóth Tímea (fehérben) újra kirobbanó formában játszott, s fôszerepe volt az FTC diadalában (Fotó: Danis Barna)
A válogatott Tóth Tímea (fehérben) újra kirobbanó formában játszott, s fôszerepe volt az FTC diadalában (Fotó: Danis Barna)
A válogatott Tóth Tímea (fehérben) újra kirobbanó formában játszott, s fôszerepe volt az FTC diadalában (Fotó: Danis Barna)
A válogatott Tóth Tímea (fehérben) újra kirobbanó formában játszott, s fôszerepe volt az FTC diadalában (Fotó: Danis Barna)

A hazaiaknál a lábsérüléssel bajlódó Tápai állapota javult, de Szabó Edina edző nem kockáztatta a játékát. Úgy érezte, a EHF-kupa-döntőben teljesen egészségesen lesz rá szükség. A Ferencvárosnál nem volt sérült, de Németh András a találkozó előtt megemlítette, hogy az utóbbi időben nincs túl jó szériában együttese, s ezen szeretne változtatni. Korgyuk góljával szerezte meg a vezetést a fehérvári csapat, majd kezdett elhúzni (3-1), s ekkor még boldogságban úsztak a hazai szurkolók. A folytatásban viszont kis "üzemzavar" is elegendő volt ahhoz, hogy a zöld-fehérek 3-3-ra alakítsák az állást. Már ekkor feltűnő volt Siti Bea túl szigorú kétperces kiállítása, később pedig az, hogy a vendégek egyszer sem érdemeltek hasonló büntetést. Ez is ritka manapság.

A gyors indításokból egyre eredményesebbé vált a zöld-fehérek játéka, Tóth Tímeát, mint a korábbi mérkőzéseken, ezúttal sem tudták tartani a hazaiak, s a válogatott átlövő szórta a gólokat. Még felzárkózott a Cornexi (8-9), de később egyértelművé vált, hogy rossz felfogásban védekezik, és a két válogatott FTC-szélsőt, Mravikovát és Kirsnert képtelen tartani. Határozottabban támadtak a népligetiek, s már a szünet előtt elhúztak. Különösen Tóthot, Kirsnert és Mravikovát voltak képtelenek tartani a fehérváriak.

A Cornexi rendkívül szétszórtan játszott, kapkodott, sok labdát eladott. Hibáiból remekül éltek a zöld-fehérek, s növelték előnyüket. Németh András tanítványai remekül használták ki az emberelőnyöket is, és a hajrában már csak egy csapat volt a pályán. Minden tekintetben jobb volt ezúttal a Ferencváros, és teljesen megérdemelten győzött. A fehérvári vezetők pedig alighanem elemzik, mi volt ennek a szétszórt játéknak az oka, hiszen küszöbön az EHF-kupa-döntő. ---- Lőw Andrea: - Nálunk nincsenek sztárok, akik egymaguk is el tudnak dönteni egy-egy meccset, mi csapatként vagyunk egyek. Ez viszont ma nem igazán látszott.

Siti Beáta: - Ma sikerült alulmúlnunk magunkat. Nagyon rossz szériát fogtunk ki, s nem tudtunk megújulni.

Tóth Tímea: - A csapat diadala volt ez a győzelem. Maximálisan elégedett vagyok, s örülök, hogy tizenegy góllal járulhattam hozzá a sikerhez.

Kirsner Erika: - Visszavágtunk az EHF-kupabeli vereségért. A csapat ma sokkal jobban játszott, mint az előző találkozókon. Szurkolóink nélkül biztos nehezebb lett volna.

Miért volt fásult, tompa a csapata?
Szabó Edina

Nem tudtuk ma igazán a saját játékunkat nyújtani. Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Eldobáltuk a labdákat, és a védekezésünk is elég szellős volt.

Számított a könnyed diadalra?
Németh András

Természetesen nemmel kell válaszolnom. Szerintem ma a kapusok közötti különbség döntött. Ettől függetlenül dicséret illeti a többieket is, mert igazi csapatként szerepeltek. Ez a siker kulcsa. ---- A férfi bajnoki rájátszásban a Fotex KCV idegenben győzött 35-32-re a Dunaferr ellen, amely derekasan harcolt, minden dicséretet megérdemelt híres és esélyesebb vetélytársa megszorításáért. A bronzéremért a Tatabányával harcoló Újváros híveinek jó hír, hogy alakul a csapat kerete a következő évadra. A nyári alapozást már a Dunaferrben kezdi a sokra hivatott szlovák Peter Kukucka (23 éves, 190 centi magas), aki 29-szer szerepelt hazája válogattotjában.

Az irányító 17 évesen mutatkozott be a szlovák élvonalban a Povazska Bystrica színeiben, két esztendővel később pedig már a válogatottban is. Három éve Eperjesre (Tatran Presov) került. Négy bajnoki címet és négy Szlovák Kupa-győzelmet szerzett. Tavaly Szlovákia legjobb játékosának választották.

"Édesapám a csehszlovák labdarúgó-válogatottban szerepelt, s tőle örököltem a sport szeretetét - mondta Peter Kukucka. - Szeretnék minél többször szerepelni hazám válogatottjában, s kijutni a svájci Európa-bajnokságra. A Dunaferr nemzetközileg elismert csapat, amelyben tovább fejlődhetek." ---- LISS-HÓDMEZÔVÁSÁRHELY-DVSC 21-29 (9-16)
Hódmezővásárhely, 300 néző. V: Kékes Cs., Kékes P.
HÓDMEZÔVÁSÁRHELY: Plasinszkaja - Mucsi 1, Jókai, Wolf 3 (1), Gaál 1, Sipos, Kósa. Cs: Szabó K. (kapus), NYIKOLAJENKO 10 (4), Jenőfi 2, Bacsa 1, Asztalos, Kocsis 2, Dobó 1. Edző: Pánczél Barabás
DEBRECEN: VOROZSCOVA - Csáki 3, Borók, ORBÁN 4, Madai 2, SZÛCS 7 (2), Ariton 3. Cs: Király, Kolsofszki (kapusok), Rácz E. 4, LATAKAITÉ 5, Soós 1, Nyilas. Edző: Laurencz László
Az eredmény alakulása. 8. p.: 0-5. 12. p.: 1-8. 22. p.: 5-12. 39. p.: 11-20. 50. p.: 16-24.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2

A debreceniek határozott védekezéssel és közepes támadójátékkal is biztosan nyertek. A vásárhelyieknek a rájátszásban nyújtott eddigi katasztrofális teljesítménye több mint elgondolkodtató. A hazaiak gyengén játszottak és lelkesedésből is elégtelenre vizsgáztak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik