Csak így tovább, fiúk!

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.08.16. 00:08
Címkék
Átesni a tűzkeresztségen. Ez volt a magyar válogatott feladata a junior-vb első játéknapján. Ehhez segítséget nyújtott a fiúknak a miskolci csarnok több mint kétezer lelkes nézője, aki űzte, hajtotta Tóth László csapatát.
Souza találatával a dél-amerikaiak vezettek, de ezután a remekül védekező magyar együttes sorra lőtte az indításgólokat (5-1).

Időt kért a brazil szakvezető, de már ekkor látszott, hogy csapatának legfeljebb a tisztes helytállás lehet a célja ezen az estén. Igaz, a sárga mezesek legjobbja, Oliveira mindent megtett azért, hogy övéi közelebb kerüljenek a magyarokhoz, ám sokszor úgy tűnt, magára hagyatottan harcol. Mert a mieinknél nem csak egy ember remekelt. A beállós Zubai tarthatatlan volt, de gyakran villant a szélen Szalafai, s az első félidő közepén Putics is belekezdett a gólgyártásba. Az első félidő utolsó másodpercében éppen a veszprémiek tehetsége talált be, ezzel alakult 17-11-re az állás.

A szünet után hamar hozzátett a magyar gárda két gólt a különbséghez, ám a brazilok továbbra is tisztességgel küzdöttek. Oliveira ontotta a gólokat, s mivel a magyar szakvezető minden játékosát bedobta a mély vízbe, nem nőtt tovább az előny. Aggodalomra egy pillanatig sem volt okunk… A hajrában aztán Tóth László viszszahozta a kezdősorát, s ennek meg is lett az eredménye. A legrutinosabb magyar játékosok csodálatos utolsó öt percet produkáltak, szép gólokat lőttek az ekkor már felállva tapsoló publikum legnagyobb örömére.

A tízgólos különbséget a mezőny legjobbja, Zubai Szabolcs állította be a dudaszó pillanatában, ám arról se feledkezzünk meg, hogy láthattuk tegnap este a vb egyik gólkirályjelöltjét is, a brazil Oliveira személyében.

Ma Tiszaújvárosban (19 óra, tv: Sport1) Tunézia lesz a magyarok vetélytársa. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik