Robog a Tóth-csapat

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.08.19. 00:57
Címkék
Az elején még nagyon szívja magát az izraeli válogatott, de csak 4-4-ig tudja tartani a lépést a mieinkkel. Most ugyanis minden tökéletesen működik a magyar csapatnál. A nehézbombázók, azaz Putics, Nagy és Császár tüzelnek, mint egy westernfilmben, méghozzá eredményesen, a beállós Zubai a leglehetetlenebb szituációkból is betalál, míg a jobb szélen Szalafai cikázik ellenállhatatlanul.
Az újvárosiak kitettek magukért: Grebenár Gábor hat gólt lôtt Izraelnek
Az újvárosiak kitettek magukért: Grebenár Gábor hat gólt lôtt Izraelnek
Az újvárosiak kitettek magukért: Grebenár Gábor hat gólt lôtt Izraelnek
Az újvárosiak kitettek magukért: Grebenár Gábor hat gólt lôtt Izraelnek
Az újvárosiak kitettek magukért: Grebenár Gábor hat gólt lôtt Izraelnek
Az újvárosiak kitettek magukért: Grebenár Gábor hat gólt lôtt Izraelnek

Ja, és hogy el ne felejtsük: a kapuban Mikler hárít mindent, ami hárítható, sőt néha a védhetetlen lövéseket is kitolja a sarokból. Így már az első harminc perc kézilabdaünneppé alakul át, de az ózdi közönség meg is érdemli a parádét. Szegény izraeliek időnként csak nyomozzák a labdát, s mire véget ér az első harminc perc, már tudják: ez nem az ő napjuk.

A folytatásban sem kegyelmez csapatunk. Sőt ha lehet, a védekezés még keményebb, még határozottabb. Eksztázisban a csapat, euforikus hangulatban az ózdi közönség.

"Még, még, még, ennyi nem elég!" - zúg a lelátó, a fiúk pedig nem akarnak csalódást okozni híveiknek. Robog a magyar expressz, s ami a magabiztos győzelmen felül örömteli, hogy az eddig kevesebbet játszók is hozzáteszik a magukét a diadalhoz.

A kapuban immáron Kovács halmozza a bravúrokat, s a sokra hivatott átlövő, Sutka is összehoz négy gólt. A vége igazi ünnep, s immáron biztosan középdöntősök a magyar fiúk.

Reméljük, hogy a szombati, Románia elleni utolsó csoportmeccs után is lesz okuk az örömre.

A nap embere: Császár Gábor

A Dunaferr ifjú titánja deréksérülése ellenére is átlendült a holtponton, s ezúttal remekelt.

- Ma mitől parádézott a csapat?
- Az első két meccsen sokszor akadozott a gépezet, ezúttal azonban valóban sokkal jobban játszottunk a csodálatos ózdi közönség előtt - kezdte Császár Gábor. - Az is erőt adott a csapatnak, hogy tudtuk, a sérült Gulyás Péterért is küzdenünk kell.

- Ennyit tud Izrael, vagy beigazolódott, minden csapat annyit játszik, amennyit az ellenfél enged neki?
- Kicsit tartottunk tőle, hiszen az első két mecscsen jó teljesítményt nyújtott. Szerencsére csak az első félidő közepéig tudta döntetlen körül tartani az állást. Utána el tudtunk húzni, s talán fel is adta a meccset.

- Az első két találkozón, valamint az Izrael elleni mecs elején nem ment önnek a játék. Miként lendült át a holtponton?
- Az előző héten a sérülésem miatt ki kellett hagynom az edzéseket, s emiatt akadtak hiányosságaim, például nem éreztem igazán a kaput.

- Hogy van most a dereka?
- Nagyon kellemetlenül érintett, hogy végigcsináltam a felkészülést és az utolsó héten sérültem meg. Ezzel együtt játszom, ha pedig fáj, összeszorítom a fogam.

Mestermérleg

Kilencvenkilenc százalékban elégedett vagyok, remekül küzdöttek a fiúk. Szombaton a románok következnek, és az a feladat, hogy megverjük őket. Az ózdi közönség szenzációs volt, ilyen publikum előtt öröm kézilabdázni.
Tóth László, a magyar válogatott edzője

A magyarok nagyon jól játszottak. Több játékosunk nincs jó formában, ráadásul legjobbunk nincs itt. Rossz helyzetbe kerültünk, már nehezen juthatunk tovább.
Slomo Hofman, az izraeli válogatott edzője ---- Péntektől a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) budapesti kongresszusán vesz részt Hasszan Musztafa, egyiptomi elnök, de csütörtökön még "hazafias kötelességének" tett eleget, amikor megtekintette - Kiss István, a magyar szövetség elnöke és Hajdu János szakmai igazgató társaságában - az A-csoport mérkőzéseit Nyíregyházán, közte az Egyiptom- Franciaország összecsapást. A hírek szerint emiatt egy fontos fogadást is lemondott az IHF első embere, de pénteken már ott lesz a Parlamentben, ahol a nemzetközi szövetség delegációját látják vendégül.

Az Izrael elleni fölényes győzelem után volt oka ünneplésre a magyar válogatottnak. Ráadásul az MKB Veszprém átlövője, Putics Barna a mérkőzés napján ünnepelte 21. születésnapját. Társai és a magyar küldöttség vezetői tortával köszöntötték. ---- Lobog a tűz

"Óriási iramot diktált a magyar válogatott, amelyben mindenki igyekezett a pillanatnyi maximumot kihozni magából. Ezt a tempót az izraeliek az első félidő derekáig tartották, a szünet előtt azonban már eldőlt a mérkőzés. A második félidő játékában azok is bizonyítottak, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak, azaz igazi csapatként működött a válogatott. Az izraeliek nem tudtak mit kezdeni a lövésekkel, a folyamatos gólszakaszokkal, s ez demoralizálta őket, a végefelé már feladták a meccset. Szép este volt, s ez a figyelemre méltó teljesítmény bíztató a jövőre nézve. Lobog a tűz, most már őrizni kell."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik