Parádé a románok ellen

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.08.21. 01:07
Címkék
Egy mérkőzés, amely sokkal többről dönt, mint elsőre látszik. A csoportelsőség a tét, s ezen túl a magyar-román csata győztese ott érezheti magát az elődöntő kapujában. Persze ilyen messzire felesleges előre tekinteni, Tóth László is mindig csak a soron következő ellenféllel foglalkozik, de azért nem árt tudni, mekkora a tét. Igaz, vesztes is bejuthat még a négy közé, csakhogy sokkal rögösebb úton. A képlet persze "egyszerű", folytani kellene a csütörtöki ózdi parádét, hiszen az Izrael ellen nyújtott teljesítmény több volt, mint biztató. Ezen a véleményen lehet a miskolci közönség is, hiszen ezúttal sokkal többen vannak a lelátón, mint a nyitó napon voltak.
A magyar válogatott csapatkapitánya, Zubai Szabolcs (5) a románok ellen is remekül játszott
A magyar válogatott csapatkapitánya, Zubai Szabolcs (5) a románok ellen is remekül játszott
A magyar válogatott csapatkapitánya, Zubai Szabolcs (5) a románok ellen is remekül játszott
A magyar válogatott csapatkapitánya, Zubai Szabolcs (5) a románok ellen is remekül játszott
A magyar válogatott csapatkapitánya, Zubai Szabolcs (5) a románok ellen is remekül játszott
A magyar válogatott csapatkapitánya, Zubai Szabolcs (5) a románok ellen is remekül játszott

Bátran kezd mindkét együttes, s az elején főként a támadókkal lehetnek elégedettek a szakvezetők. Potyognak a gólok, ám sajnos, egyenlő eloszlásban. Aztán valami megváltozik, egyre tökéletesebb a magyar válogatott védekezése, míg elöl ugyanolyan olajozottan működik a gépezet, mint az elején. Sőt a szerzett labdákból induló gyors indítások miatt még eredményesebben, így nő a hazai előny. A különbség azonban még az első játékrész hajrájába érve sem akkora, hogy megnyugodhatnánk. Néhány perccel később viszont már normál pulzussal mehetünk ki levegőzni a csarnok forróságából, hiszen a mieink félelmetes szériával zárják az első harminc percet. Putics áll a roham élére, de Grebenár, Pálos és Szalafai is hozzá teszi a magáét, így a szünetben 19-10-re vezet Magyarország.

Fordulás után sem lankad a harci kedv, Pálos góljával már tízgólos a különbség (21-11), de továbbra sincs megállás. A látvány időnként az Izrael elleni remeklést idézi, ám most egy klasszissal erősebb rivális ellen villognak a fiúk. Sajnos mégis akad ok a szomorúságra, mert Grebenár bokája kifordul, majd a tüzetesebb orvosi vizsgálat dönti el, hogy a Dunaferr ifjú játékosa folytathatja-e a vb-t. Az biztos, hogy a magyar csapat ott lesz a folytatásban, s négy ponttal kezdheti a középdöntőt hétfőn Nyíregyházán, Argentína ellen.

Mestermérleg:
Tóth László, a magyar válogatott edzője
Jól játszottunk, magabiztosan nyertünk. Az első félidő utolsó tíz percében nyolc nullás álomszerű szériát produkáltunk. A szünet után az eredmény tartására rendezkedtünk be, ezért sokat cseréltem.

Lucian rasnita, a román válogatott edzője
Az eredmény megfelel a realitásoknak, a magyar válogatott végig nagyon jól játszott, mi nem tudtuk megállítani támadásaikat, a hazaiak a vébé egyik nagy esélyesei. ---- Kitüntették Skaliczki Lászlót, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitányát. A mesteredző augusztus 20-án a Magyar Köztársaságért Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át Lamperth Mónika belügyminiszter asszonytól.

Tartalmasan telt a románok elleni csoportrangadóra készülő magyar válogatott pénteki pihenőnapja. Tóth László tanítványai Lillafüredre kirándultak, s a kisvasúton próbáltak meg regenerálódni a világbajnokság előttük álló részére. A fiúk megjelentek egy protokolleseményen is: a miskolci megyeházán a borsodi közgyűlés vezetői adtak fogadást a magyar junior-válogatott tiszteletére.

Aki szombaton belépett a Miskolci Városi Sportcsarnokba, ingyenes arcfestést kérhetett. A piros-fehér-zöld díszítést több százan viselték a magyar-román találkozó alatt. ---- Sok kiváló teljesítmány akadt a magyar együttesben, ám a Putics Barna ezúttal kiemelkedőt nyújtott. A veszprémiek kiválósága végig nagyszerűen játszott, tíz gólja önmagáért beszél.

- Hogyan készültek a csoportrangadóra?
- Elemeztük riválisunk korábbi játékát. Bíztunk önmagunkban, erre feljogosított minket korábbi teljesítményünk.

- Milyen utasításokkal léptek pályára?
- Mesterünk, Tóth László mindenkinek megmondta, hogy hová lőjön. Támadásban lerohanást kért, ugyanakkor azt is a lelkünkre kötötte, hogy akár tizenötgólos különbségnél sem állhatunk le. Úgy érzem, hogy megvalósítottuk elképzeléseit.

- Elégedett a saját játékával?
- Még ezzel a teljesítménnyel sem teljes mértékben, hiszen követtem el hibákat is. Úgy gondolom, hogyha a világbajnokság hátralévő mérkőzésein sikerül ezt a formát hoznom, akkor nagy hasznára lehetek a csapatnak.

- Mire számít a vb második körében?
- Szeretnénk megnyerni a világbajnokságot és az is célunk, hogy kiszolgáljuk a csodálatos közönséget. Nekem személy szerint nem lesz könnyű dolgom, hiszen a sérült Gulyás Pétert nekem kell pótolnom. ---- A magyar válogatott ismét hatalmas iramban kezdte a mérkőzést, s bizony kiderült: jól tette Tóth László, hogy vállalta a rohanást, hiszen a románok láthatóan elfáradtak. Támadásban az elejétől kedzve nem volt gond, s a védekezés is feljavult az ismét remekül teljesítő Mikler kapus vezérletével. A szünet előtti szakaszban aztán hosszú ideig nem tudtak gólt szerezni a románok, s ez végképp eldöntötte a mérkőzés sorsát. Nálunk remekelt Putics, Császár, Zubai és Pálos. A második félidőben Tóth László alaposan átalakította a csapatot, többen is lehetőséget kaptak, ráadásul a fiúk igyekeztek látványosan játszani, hogy minél inkább szórakoztassák csodálatos közönségüket. Ebbe természetesen néhány hiba csúszott, de a magyar válogatott teljesítménye meggyőző volt, ilyen folytatást várok hétfőn Nyíregyházán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik