Serdarusic szűkítette a mieink ellen készülő keretet

Vágólapra másolva!
2010.05.21. 21:00
null
Luka Zvizej is ott lesz a mieink elleni meccseken (Fotó: Mirkó István - archív)
A szlovén férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Zvonimir Serdarusic szűkítette a mieink elleni világbajnoki selejtezőre készülő keretét.

A mieink ellen készülődő szlovén válogatott szövetségi kapitánya, Zvonimir Serdarusic – miután csapatával, a Celjével visszahódította a bajnoki címet a Gorenje Velenjétől – már csak a Magyarország elleni június 13-i és 20-i találkozóra koncentrál.

A tét a 2011-es vb, és a szlovénok ott akarnak lenni. Délnyugati szomszédaink május 28-án gyülekeznek és két hétig készülődnek a selejtezőkre. A kapitány 28 játékost hívott be a keretbe, amelyet aztán 18 tagúra szűkített.

A kézilabda-rajongók nem kis meglepetésére azok között, akikre a kapitány nem számít, ott van Marko Bezjak, Matjaz Brumen, Dino Bajram, Nenad Bilbija, Bostjan Kavas és Jure Natek, akik korábban a csapat oszlopos tagjai voltak. Viszont a névsorban ott van két fiatal – Rok Zuran és Jure Dolenec – valamint a kapitány új felfedezettje, a Bosna Sarajevo 27 éves beállósa, Petar Pucelj is.

A kapitány a döntését a következőképpen magyarázta: „Szerintem a kijelölt játékosok most jobban koncentrálnak a felkészülésre. Ilyenkor ugyanis vannak, akik azzal foglalkoznak, hogy esetleg mégsem fognak játszani, fölöslegesen dolgoznak, és ezért taktikáznak. Így viszont mindenki előtt tiszta a kép. Nagyon erős ellenfél vár ránk, ezért mindenre gondolnunk kell.''

Az első mérkőzést a ljubljanai Kodeljevo sportcsarnokban rendezik, a visszavágóra egy héttel később, Veszprémben kerül sor. A kapitány azt is bejelentette, ha valamelyik kulcsjátékosa megsérül, akkor a bő keret tagjai közül választja ki a cserét.

A SZLOVÉN VÁLOGATOTT SZŰKÍTETT KERETE

Kapusok: Gorazd Skof (Zagreb CO), Matevz Skok (Gorenje Velenje), Jure Vran (Slovan).

Atlövők, irányítók: Ales Pajovic (Celje), Uros Zorman (Celje), Renato Vugrinec (Celje), Rok Zuran (Jeruzalem Ormoz), Klemen Cehte (Gorenje Velenje), David Spiler (Cimos Koper), Sebastian Skube (Trimo Trebnje), David Miklavcic (Trimo Trebnje), Jure Dolenec (Merkur).

Beállósok: Miha Zvizej (Gorenje Velenje), Peter Pucelj (Bosna Sarajevo).

Szélsők: Jure Dobelsek (Cimos Koper), Luka Zvizej (Pick-Szeged), Dragan Gajic (Celje), Vid Kavticnik (Montpellier).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik