A Győr vagy a Podgorica vihet magával szebb emléket a final fourra?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.09. 14:07
null
Görbicz és a Győr sem ülhet le a presztízsmeccsen (Fotó: Szabó Miklós)
A csoportelsőség szempontjából döntő mérkőzésre kerül sor Podgoricában: a Buducsnoszt a Győri Audi ETO-t fogadja a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó előtti fordulójában. A másik csoportban azonban akkora a zűrzavar, hogy a presztízsen túl nehéz lenne megmondani, melyik hellyel járna jobban az ETO.

BAJNOKOK LIGÁJA: PODGORICA–GYŐRI ETO

A Győri Audi ETO és a Podgorica vasárnapi, montenegrói mérkőzésének alapesetben nincs tétje, elvégre mindkét társaság biztosította már helyét a május eleji budapesti négyes döntőben. Legfeljebb annyi múlik a vasárnapi meccsen, hogy az ETO megnyeri a Bajnokok Ligája kettes számú középdöntős csoportját, ha sikerül győznie a Moracsa-csarnokban. Ám jelenleg ennek is kevés gyakorlati hasznát látni, mivel az átellenes kvartettben akkora a tülekedés és a zűrzavar, hogy könnyen elképzelhető, a könnyebb ellenfelet, az 1. csoport elsőjét a 2. csoport másodikja kapja az elődöntőben.

Vagyis a Győr leginkább presztízsből fog hajtani Podgoricában. A két csapat mindig paprikás hangulatú meccseket vív egymással, az ütközések szikrázóak, és – elsősorban montenegrói részről – záporoznak a pofonok. Általában hatvan percen át tart az öldöklő küzdelem, változatos eredménnyel. A 2012. májusi BL-döntőben a Buducsnoszt nyerte meg a csatát, egy évre rá az ETO-nak sikerült elütnie a négy közé jutástól a montenegróiakat hősies, egygólos sikerrel, idén február 1-jén Győrben pedig 23–23-as döntetlent játszottak a felek, vagyis vasárnap is bármi megtörténhet. És mivel a BL-döntőnek is ez a legvalószínűbb párosítása, egyáltalán nem mindegy, ki viszi magával a győzelem emlékét a hátralévő jó két hónapra, és kinek marad a sebek nyalogatása.

„Természetesen győzni megyünk, szeretnénk megmutatni, hogy ebben a szezonban is jobb csapat vagyunk” – jegyezte meg Görbicz Anita, és ha ebből a szempontból nézzük, máris van tét, nem is akármekkora.

Katarina Bulatovics először tér vissza ellenfélként Podgoricába azóta, hogy 2012-ben elhagyta a Buducsnosztot. A Győri ETO jobbátlövője elmondta, szívesen játszaná korábbi csapatával a budapesti final four döntőjét.

„Örülök, hogy újra játszhatok a Moracsában, még ha ezúttal ellenfélként térek is vissza. Podgoricában otthon érzem magam, de profi vagyok, így mindent bele fogok adni a pályán. Készen állunk a rangadóra, szép kihívás lesz több ezer fanatikus szurkoló előtt pályára lépni. A csoport első helye nem olyan fontos, de igazi presztízsmeccs lesz, mi még veretlenek vagyunk a sorozatban, a Podgorica pedig hazai környezetben nem kapott még ki" – mondta Bulatovics, aki nem számít rá, hogy kifütyülik majd a montenegrói szurkolók, bár ha így történne, az sem tudná kizökkenteni.

„Jobb formában vagyunk, mint amikor először találkoztunk. Kiélezett meccsre számítok, valószínűleg 1-2 gólon fog múlni a győzelem. Nem tartom magunkat favoritnak. Boldog vagyok, hogy mindkét csapat ott van már a final fourban, szerintem a Győr és a Podgorica fogja játszani a végső döntőt."

A Tippmixpro a Győrnek (1.75) ad nagyobb esélyt a győzelemre, a montenegróiak sikere 2.25-szörös pénzt érne.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
KÖZÉPDÖNTŐ, II. CSOPORT, 5. FORDULÓ
19.15:
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO KC (Tv: Digi Sport 1) – élőben az NSO-n

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐRI AUDI ETO KC 4 3 1 103–92 +11 7
2. Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 4 2 2 94–74 +20 6
3. Larvik (norvég) 5 1 1 3 105–116 –11 3
4. Krim Ljubljana (szlovén) 5 1 4 107–127 –20 2

 

EHF-KUPA: FEHÉRVÁR–U JOLIDON CLUJ

Az EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az U Jolidon Cluj otthonában 28–21-re nyert a vasárnapi visszavágóra készülő Fehérvár KC női kézilabdacsapata, míg a DVSC elleni hétközi bajnoki vereség alkalmával dekoncentrált és rendkívül pontatlan volt a társaság, ezt Balássi Imre klubelnök is észrevette.

„Az egész idényben, mérkőzésről mérkőzésre a vidámparkban, egy hullámvasúton érzem magam. Nagyon bízom benne, hogy a szerdai mélypont után újra felfelé indulunk el” – jegyezte meg Balassa.

A románok elleni idegenbeli találkozón jó teljesítményt nyújtott az FKC, még sincs könnyű helyzetben a vezetőedző.

„Nagyon világosan emlékeztetett minket arra a DVSC, hogy semmi sem jön magától – mondta Pal Oldrup Jensen. – Kolozsváron jól játszottunk, jó csapatot győztünk le, de számolnunk kell vele, hogy mostanra még jobban felkészül belőlünk. Pontosan az lesz a kihívás számunkra, hogy ilyen előny birtokában is sikerrel vívjuk meg a párharcot. A jó védekezés és mentális felkészülés lehet a siker kulcsa.”

A norvég edző abból mindenképp erőt meríthet, hogy 2006 márciusában veszített legutóbb hazai pályán nemzetközi kupameccset az FKC, azóta 15 győzelem és 3 döntetlen a mérleg.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
16.00:
Fehérvár KC–U Jolidon Cluj (román) (Tv: Sport2)
Az első mérkőzésen: 28–21

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik