Női kézi: mi lesz veled, Larvik? Csőd fenyegeti a klubot

Vágólapra másolva!
2015.01.28. 23:12
Riasztó hírek jelentek meg Norvégiában az elmúlt esztendők állandó női kézilabdabajnokáról, a Larvikról: a klub csőd közeli helyzetbe került, költségvetéséből 5 millió norvég korona (177 millió forint) hiányzik, amit február 20-ig kellene előteremteni a helyzet stabilizálásához.

A klub háza táján fokozza a feszültséget, hogy a szezon végén nyolc játékosnak – Tonje Larsen, Karoline Dyhre Breivang, Linn Jörum Sulland, Isabel Blanco, Tine Stange, Tine R. Albertsen, Lise Löke és Sofie H. Lund – is lejár a szerződése, és miután a napokban esedékes, hogy asztalhoz üljenek velük, érthetően mindenki szeretne tisztán látni a helyzetben.

A klubnak van reménye rá, hogy a város és szponzorok segítségével előteremtse a pénzt, de az események negatív spirálja esetén a legrosszabb, a klub megszűnése is elképzelhető az idény végén.

A Bajnokok Ligája középdöntőjének hétvégi nyitányán a norvég bajnok épp a Győri Audi ETO KC-hez látogat vasárnap, a csapat elutazása nincs veszélyben, az azonban valós veszély számára, hogy a szezon végeztével elveszíti legjobbjait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik