Női kézi BL: Nem egy-egy Vardar-játékosra készülünk - Kovacsics

Vágólapra másolva!
2015.04.03. 15:29
Ma utazik el Szkopjéba a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata, amely szombaton 19 órától a Vardarral vívja meg a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzését. Kovacsics Anikó csapatkapitány szerint az ellenfélnél minden posztra jut legalább egy világklasszis, így nem egy-egy játékosra figyelnek külön.

„A hét eleji rövid pihenő után belevetettük magunkat a munkába, hiszen a szezon eddig legkeményebb meccsei várnak ránk – mondta Kovacsics Anikó a gyorietokc.hu-nak. – A Vardar nagyon erős ellenfél lesz, tulajdonképpen minden poszton legalább egy világklasszis játékost tud felmutatni, van ahol kettőt is. Ezért nem is tudunk egy-egy játékosra külön koncentrálni, egészében kell tökéleteset nyújtanunk a pályán. Amit a múlt hét végén mutattunk a Magyar Kupában, annak a többszörösét kell kihoznunk magunkból, iszonyatos koncentrációval a védekezésben. Ez lesz most is mindennek az alapja, de nagyon bízunk benne, hogy sikerül őket elbizonytalanítanunk. Ha a védelem jól működik, akkor meglesz az alap a jó támadójátékhoz is. Fejben is nagyon ott kell lennünk, ez legalább annyira fontos, mint a jó fizikai és taktikai felkészülés.”Kovacsics Anikó a gyorietokc.hu-nak. – A Vardar nagyon erős ellenfél lesz, tulajdonképpen minden poszton legalább egy világklasszis játékost tud felmutatni, van ahol kettőt is. Ezért nem is tudunk egy-egy játékosra külön koncentrálni, egészében kell tökéleteset nyújtanunk a pályán. Amit a múlt hét végén mutattunk a Magyar Kupában, annak a többszörösét kell kihoznunk magunkból, iszonyatos koncentrációval a védekezésben. Ez lesz most is mindennek az alapja, de nagyon bízunk benne, hogy sikerül őket elbizonytalanítanunk. Ha a védelem jól működik, akkor meglesz az alap a jó támadójátékhoz is. Fejben is nagyon ott kell lennünk, ez legalább annyira fontos, mint a jó fizikai és taktikai felkészülés.”

„A csapaton belül egyébként nagyon jó a hangulat, mindenki izgatottan várja az utolsó heteket a szezonból, hiszen most derül ki igazán, mennyi munkát fektettünk be a szezon során. Szeretnénk, ha a szurkolóinknak most is ugyanolyan örömet tudnánk szerezni a versenysorozatok végén, mint tavaly vagy tavalyelőtt. Nagyon számítunk rájuk Szkopjéban is, bár tudjuk, hogy az új, ötezer fős arénában félelmetes hangulat vár ránk. De még sosem csalódtunk a szurkolóinkban, tudjuk, hogy a világ végére is eljönnek utánunk, és ha a hazai közönséghez képest maroknyian is vannak, azért mi mindig halljuk a hangjukat. Mindent megteszünk, hogy győzelemmel térjünk haza, és a jövő heti itthoni mérkőzést előnnyel várjuk!” – tette hozzá a csapatkapitány.

A Vardar honlapja szerint mintegy száz győri szurkolóra lehet számítani a szombat esti meccsen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik