Női kézi: Kovacsics Anikó nem izgult az első fradis edzésén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.22. 14:00
Kovacsics Anikó, a Ferencváros női kézilabdacsapatának nyári szerzeménye nem izgult az első edzésen, elvégre már jó ideje tudta, mi vár rá.

A héten elkezdte a tréningeket az új szezonra az FTC-Rail Cargo Hungaria, soraiban immár a tíz győri év után a nyáron a fővárosba szerződő Kovacsics Anikóval.Kovacsics Anikóval.

Kovacsics fejlődni akar a Népligetben (Fotó: Koncz György)
Kovacsics fejlődni akar a Népligetben (Fotó: Koncz György)

„Egyáltalán nem idegeskedtem a bemutatkozáskor – mondta az első edzésekről a válogatott irányító a Nemzeti Sportnak. – Nem vagyok izgulós típus, és ha ráfeszültem volna, hogy na, máris meg kell mutatnom, mit tudok, akkor sincs semmi gond, mint ha az első edzésen kiesik az ember kezéből a labda – csak a szezonban menjen a játék. Egyébként pedig már az első edzés is jól sikerült, még ha a lövések ilyenkor nem is olyan pontosak. De most úgysem a góllövés számít, hanem a körülötte lévő munka, és attól jó nehezek is a lábaink."

A zöld-fehérek nyári szerzeménye azt mondja, jó helyre került, és eddig kiválóan érzi magát.

„Szinte mindenkit ismerek a csapatból, azt is tudom, milyen munkát végeznek a Fradinál, és volt is időm lélekben felkészülni a váltásra, hiszen már hónapok óta biztos volt, hogy itt folytatom. Elszánt vagyok, pontosan tudom, miért jöttem a Népligetbe: előre akarok lépni, fejlődni akarok. Az is motivál, hogy látom, mellettem mindenki más is hajt ezerrel, húzzuk egymást felfelé, na meg a hangulat is remek – jegyezte meg Kovacsics Anikó, akinek csapata jövő héten Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön edzőtáborozik. – Ott fogunk arról is részletesen elbeszélgetni Elek Gáborral, mit vár tőlem, és hogy mik a klub céljai a szezonra és mik az enyémek, de nem hiszem, hogy ezek nagyon távol állnának egymástól. A párom családja egyébként épp sepsiszentgyörgyi, úgyhogy szinte hazamegyek – már be is ígértek egy nagy lábas töltött káposztát a csapatnak..."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik