Férfi kézi: eldőlt, a szlovákokkal pályázunk az Eb-rendezésre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.03. 13:23
Magyarország Szlovákiával közösen pályázik a 2022-es és a 2024-es férfi kézilabda Európa-bajnokság rendezésére – derült ki az európai szövetség (EHF) pénteki közleményéből.

Korábban megírtuk, hogy a szlovákokkal és a csehekkel közösen pályázhatunk az Eb-rendezésre, ám az EHF pénteki közleményéből kiderült: Magyarország Szlovákiával pályázta meg a kontinenstorna rendezési jogának elnyerését. Korábban megírtuk, hogy a szlovákokkal és a csehekkel közösen pályázhatunk az Eb-rendezésre, ám az EHF pénteki közleményéből kiderült: Magyarország Szlovákiával pályázta meg a kontinenstorna rendezési jogának elnyerését.

A 2022-es Európa-bajnokság rendezésére a magyar-szlovák mellett két pályázat érkezett: Belgium, Spanyolország és Franciaország közösen, valamint Dánia és Svájc is párban kandidál. A 2024-es kontinenstornára Dánia és Svájc szintén közösen, valamint Németország pályázott.

„Szeretnénk elérni és összekötni az embereket a kézilabda iránti szenvedélyük által. Izgalmas helyszíneken szervezünk sokféle eseményt, hogy együtt ünnepelhessünk. Egy kézilabda Európa-bajnokság olyan elbűvölő, hogy nem akarod a televízión nézni. A sportág fesztiválján ott akarsz lenni és át akarod élni az élményt” – olvasható az EHF oldalán a magyar-szlovák pályázat víziójával kapcsolatban.

A 2022-es női Európa-bajnokságra eddig egy pályázat érkezett: Szlovénia Macedóniával és Montenegróval közösen adna otthont a tornának. A 2024-es női Eb-re még nem érkezett pályázat – olvasható az EHF honlapján.

A pályázatokat november 1-jéig kellett benyújtaniuk az országos szövetségeknek az EHF-hez, amelynek végrehajtó bizottsága december 15-én dönt arról, hogy melyiket fogadja el. A helyszíni szemlékre 2018 márciusában kerül sor, a házigazdákat jövő év június 18-án és 19-én Glasgow-ban jelölik ki.

Az Európa-bajnokságok időpontjait már bejelentették: az általunk megpályázott 2022-es férfi tornát január 14. és 30. között rendezik, a két évvel későbbit január 12. és 28. között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik